-фісташкі – 30 г
-печыва амарэта – 30 г
-мёд (вадкі) - 1.5 ст.л.
-сметанкавае масла (растопленае) – 15 г
-цытрынавы сок (свежавыціснуты) - па густу
-яблыкі - 4 шт.
-крэм фрэш ці смятана - па густу.
Куранятаў апрацаваць, разрэзаць на 4 часці, пасаліць,
пасыпаць перцам, абсмажыць на патэльні з двух бакоў.
Пакласці ў збанок, дадаць яблыкі, вычышчаныя ад скуркі і сярэдзінкі,
нарэзаныя буйнымі долькамі, калі ёсць - чарнасліў без костачак, заліць
смятанай і праварыць 10-15 хвілін на ціхім агні да гатовасці яблыкаў.
Падаваць на стол у збанках, пасыпаўшы сечанай зелянінай.
|