-яблыкі (зялёныя) - 6 шт.
-сметанкавае масла
-цукар (дробны)
падаваць:
-ванільнае марозіва
-вадкі мёд
кругі баклавы:
-грэцкія арэхі – 100 г
-карычневы цукар - 2 ст.л.
-сумесь спецый (карыца, гваздзіка, мушкат) - 1 г.л.
-цеста філо - 3 ліста
-сметанкавае масла (растопленае) – 75 г.
Каб зрабіць дыскі з баклавы, трэба змяшаць арэхі, цукар і спецыі.
Шчодра вышмараваць лісты цеста філо растопленым маслам абапал
і пакласці на бляху, пракладзеную паперай.
Пасыпаць арэхавай сумессю, накрыць другім лістом цеста.
Пасыпаць яшчэ арэхамі і накрыць яшчэ адным пластом цеста.
Накрыць яшчэ пергаментам, накрыць зверху іншай бляхай.
Паставіць пад груз (некалькі кансервавых слоікаў.
Астуджаць 30 хвілін. Нагрэць духоўку да 180 С.
Круглай формачкай выразаць 12 маленькіх кружочкаў з цеста.
Выдаліць абразанні з бляхі, ізноў накрыць пергаментам і бляхай
і паставіць так у духоўку на 6 хвілін да залацістага колеру.
Пакінуць духоўку ўключанай.
У яблыкаў выразаць сярэдзіну і зрэзаць верх і дно.
Рыхтаваць яблыкі ў патэльні, прыдатнай для духоўкі,
з кавалачкам сметанкавага масла і дробкай цукру,
пакуль яблыкі не будуць карычневымі.
Давесці іх у духоўцы за 10 хвілін.
Пакласці на кожную талерку кружочак цеста, потым яблык,
потым другі дыск.
Пакласці зверху шарык марозіва і папырскаць мёдам.
|