-400 г яблыкаў,
-20 г мукі для абвальвання.
Для цеста:
-120 г мукі,
-2 яйкі,
-дробка солі,
-1/8 л белага віна,
-няпоўныя 1/8 л малака,
-20 г цукру,
-алей для абсмажвання,
-40-60 г цукру,
-ванільны цукар для абвальвання.
Яблыкі вымыць, ачысціць, выдаліць асяродак, нарэзаць іх папярок
лустачкамі таўшчынёй каля 3/4 см і пасыпаць мукой.
Памачыць лустачкі яблыкаў у наліснікавае цеста -
частку малака замяніць белым віном.
Падчас смажання цеста пушыцца і, акрамя таго,
перашкаджае ўбіранню тлушчу.
Смажыць каля 4 хвілін. Калі тлушч сцячэ, абкачаць у цукры.
Падаць яблыкі як гарачы дэсерт з ванільным ці заварным крэмам
|