- 750 г варанай бульбы
- 1 цыбуліна
- 1 г. лыжка пшанічнай мукі
- 1/2 г. лыжкі белага молатага перцу
- 80 г сметанкавага масла
- соль
Ачысціць бульбу і нацерці яе на буйнай тарцы. Нацерці рэпчатую цыбулю і змяшаць яе з бульбай, соллю і белым молатым перцам. Растапіць палову масла, пакласці сумесь на патэльню і абсмажыць з аднаго боку да з'яўлення залацістай хрумсткай скарыначкі. Затым зняць запяканку з патэльні, пакласці пакінутае масла і абсмажыць запяканку з другога боку. З запяканкай можна падаць цяляціну з шампіньёнамі ці баравікі ў сметанкавым масле. Больш сытную запяканку можна зрабіць з 1 кг бульбы, пасыпанага кубікамі смажанага сала. Падаваць з салатай.
|