-10 - 12 бульбін,
-2 яйкі,
-2 сталовыя лыжкі сметанкавага масла,
-4 сталовыя лыжкі смятаны,
-соль.
Для начыння:
-400 г адваранай ялавічыны,
-1 цыбуліна,
-2 сталовыя лыжкі свінога тлушчу,
-соль,
-чорны молаты перац - па густу.
Бульбу ачысціць, прамыць, адварыць да гатовасці, ваду зліць. Бульбу абсушыць, старанна растаўчы, дадаць сырыя яйкі, масла, смятану, соль, усё перамяшаць, ўзбіць. На патэльню ці бляху, змазаную маслам, роўным пластом пакласці бульбяное пюрэ, затым роўным пластом пакласці бульбяное пюрэ, затым роўным пластом мясны фарш, змяшаны з абсмажанай цыбуляй і запраўлены соллю і перцам. Па-над фаршам з дапамогай кандытарскага мяшочка вырабіць малюнак з бульбянога пюрэ, страву паставіць у духоўку і запекчы да утварэння залацістага колеру.
|