-мясны фарш – 400 г
-бульба - 10-12 шт.
-часнык - 3-4 зубчыка
-яйка - 2 шт.
-малако - 300 мл
-сметанкавае масла – 150 г
-сыр – 150 г
-мука - 2 ст.л.
-соль,
-перац - па густу
-паніровачныя сухары - 2 ст.л.
Бульбу пачысціць, змясціць у падсоленую ваду і варыць да гатовасці. Гатовую бульбу расцерці ў пюрэ, дадаўшы сметанкавае масла. Фарш змяшаць са здробненым часныком. Дадаўшы яйка, пасаліць і паперчыць па густу. Добра перамяшаць і дадаць прыкладна 100 мл малака. Фарш не павінен быць занадта вадкім ці занадта сухім. З фаршу скруціць невялікія тэфтэлькі. Форму для выпечкі вышмараваць сметанкавым маслам і пасыпаць паніровачнымі сухарамі. Пакласці ў форму бульбяное пюрэ, сфармаваўшы борцікі і паглыбленні для тэфтэляў. Укласці тэфтэлі ў прыгатаваныя паглыбленні. Сыр дробна нацерці, частку сыра пакласці паміж тэфтэлямі. Яйка ўзбіць, дадаць малако, соль і перамяшаць. Запяканку заліць яечна-малочнай сумессю, каб пакрыць тэфтэлі. Форму паставіць у папярэдне разагрэтую да 200 С духоўку на 20 хвілін. Праз 20 хвілін форму выняць і пасыпаць запяканку пакінутым сырам. Затым запякаць яшчэ прыкладна 10 хвілін. Гатовую бульбяную запяканку з тэфтэлямі злёгку астудзіць і нарэзаць парцыённымі кавалачкамі.
|