- малако - 1 шклянка
- соль - па густу
- рыс - 150 г
- ваніль - 1 струк
- яйка - 2 шт.
- цукар - 1 ст. л.
- яблыкі - 500 г
- цытрынавы сок - 1 ст. л.
- цукровая пудра - 2 ст. л.
- масла - для формы.
Закіпяціць малако, дадаўшы туды соль. Усыпаць рыс і варыць 30 хвілін на слабым агні. Затым астудзіць рыс.
Разагрэць духоўку да 180°С. Вышмараваць бляху маслам. Разрэзаць струк ванілі напалову і выдушыць змесціва. Адлучыць бялок ад жаўтка.
Змяшаць жаўток з цукрам і ванільным сокам і дадаць у рыс. Узбіць бялок і таксама дадаць у рыс.
Выдаліць з яблыка асяродак і тонка нарэзаць яго. Пакласці рыс і лустачкі яблыка на бляху пластамі.
Паліць цытрынавым сокам і пасыпаць цукровай пудрай. Запякаць у духоўцы прыкладна 20 хвілін.
|