-250 г грачаных круп,
-100 г сыра цвёрдага (тыпу Пармезану),
-2 яйкі,
- 1 курыная грудка,
-1 цыбуліна,
- 5 ст.л. смятаны,
-4 ст.л. алею,
-перац,
-соль.
Да гатовасці звычайным спосабам адварыць грэчку ў злёгку падсоленай вадзе. Адварыць да гатовасці грудку курыцы, зняць паляндвіцу з костак, разабраць на дробныя кавалачкі.
На чвэрць-кольца нарэзаць цыбулю. На патэльні з алеем абсмажыць цыбулю 5 хвілін, затым дадаць курыцу, смажыць яшчэ 2 хвіліны, дадаць 2 лыжкі смятаны, паперчыць і пасаліць, перамяшаць, 3 хвіліны патушыць.
На дробнай тарцы пацерці сыр. З пакінутай смятанай ўзбіць яйкі. Вышмараваць алеем форму для запяканкі, пакласці палову грачанай кашы, пасыпаць трацінай сыра, пакласці курыцу з цыбуляй, пасыпаць трацінай сыра, пакласці пакінутую грэчку і паліць яечнай масай, пасыпаць пакінутым сырам.
Запякаць страву 40 хвілін у разагрэтай да 180 градусаў духоўцы. Часам у запяканках курыцу спалучаюць не толькі з крупамі і гароднінай, але яшчэ і з іншымі відамі мяса.
Так, прыгатаваць рысавую запяканку з курыцай можна з такім дадатковым мясным прадуктам як вяндліна.
|