
-часнык- 1 зуб.
-арэгано - (сушоны)
-базілік - (сушоны)
-фарш мясны (любы) - 500 г
-цыбуля рэпчатая (сярэдняя) - 1 шт
-сліўкі- 300 мл
-рыс (вараны) - 4 шкл.
-таматы ва ўласным соку- 800 г
-мацарэла - 125 г
-перац духмяны
-соль
Зварыць рыс каля 4-х шклянак і раскласці на бляху з вялікімі борцікамі. Цыбулю дробна нарэзаць і перамяшаць з фаршам.
Соль, перац дабавіць па густу і накатаць невялікія шарыкі, пакласці па-над рысам, робячы ў ім паглыбленні.
Для залівання ўзяць 2 слоічкі таматаў у асабістым соку і дробна нарэзаць. Мацарэлу нарэзаць на маленькія кубікі, але падыйдзе любы сыр, галоўнае, каб ён расплавіўся.
Часнык дробна нарэзаць, дадаць сліўкі, базілік, арэгано, перац, соль па густу і заліць рыс з шарыкамі. Запякаць каля 1 гадзіны пры 200*C, але гледзіце па сваёй духоўцы.
Атрымліваецца вельмі далікатны сметанкавы рыс, прасякнуты водарамі мяса, таматаў і рэзкіх травак.

|