
-грушы - 2 шт.
-рыс (адвараны) – 250 г
-масла сметанкавае – 70 г
-арэхі грэцкія – 60 г
-яйка - 2 шт.
-цукар – 150 г
-джэм абрыкосавы – 100 г
-мука пшанічная – 20 г
-цытрына - 1/3 шт.
Прамыты рыс усыпаць у кіпячую ваду ў суадносінах 1:6 і адварыць да гатовасці. Адвараны рыс астудзіць. Грэцкія арэхі здрабніць блендэрам. Сметанкавае масла растапіць на вадзяной лазні.
Змяшаць усе падрыхтаваныя інгрэдыенты. Грушы ачысціць, выразаўшы асяродак, нарэзаць мякаць лустачкамі. Адціснуўшы цытрынавы сок, апырскаць грушы, каб не пацямнелі.
Джэм размалоць у блендэры, дадаўшы трохі цукру. Змазаную форму для выпечкі прысыпаць мукой. Выкласці на дно формы палову рысавай масы.
Выклаўшы зверху грушы, злёгку прысыпаць іх цукрам. Затым выкласці джэм і пакінуты рыс. Адлучыўшы бялкі ад жаўткоў, расцерці жаўткі з пакінутым цукрам.
Бялкі ўзбіць у шчыльную пену і акуратна змяшаць з жаўтковай масай. Выліць сумесь у форму і паставіць яе ў духоўку.
Выпякаць пірог пры 200 С да залацістай скарыначкі. Выкласці гатовы пірог на талерку і падаваць да стала.

|