
-рыс (неапрацаваны) – 300 г
-вада - 500 мл
-грудзінка качыная - 2 шт.
-соль - па густу
-перац (молаты) - па густу
-цыбуля рэпчатая - 2 шт.
-часнык - 2 зубчыка
-імбір (свежы) – 30 г
-салера (корань) - 4 шт.
-морква – 250 г
-цыбуля-парэя - 1 шт.
-крэветкі – 250 г
-булён курыны - 500 мл
Сварыць рыс, пакінуць прыкладна на гадзіну, затым зліць пакінутую ваду і даць абсохнуць. З грудак зняць палову скуры, дробна парэзаць і пасмажыць без дадання тлушчу.
Грудкі пасаліць, паперчыць і абсмажыць у растопленым тлушчы з двух бакоў. Выняць грудкі з патэльні. Ачысціць цыбулю-шалот і часнык, дробна парэзаць і патушыць у пакінутым качыным тлушчу.
Пачысціць імбір, дробна парэзаць і таксама патушыць. Вымыць і пачысціць салеру. Парэзаць кавалачкамі. Вымыць і пачысціць моркву. Нарэзаць лустачкамі.
Вымыць, пачысціць і разрэзаць на дзве палоўкі парэю, тонка парэзаць. Гародніну, рыс і крэветкі абсмажыць на патэльні. Дадаць булён, даць закіпець, дадаць соль і перац.
Выкласці ў змазаную тлушчам форму. Грудкі пакласці зверху. Запякаць у духоўцы. Электрадухоўку разагрэць да 180 С.

|