-1 кг бульбы,
-75 г маргарыну,
-2 яйкі,
-соль,
-перац,
-нацёрты мушкатавы арэх
1 кг бульбы ачысціць, вымыць, нарэзаць кубікамі, заліць салёнай вадой так, каб бульба была пакрыта, варыць каля 15 хвілін, зліць ваду, даць бульбе трохі астыць, яшчэ гарачую бульбу прапусціць праз бульбяны прэс ці растаўчы. 75 г маргарыну перамяшаць з 2 яйкамі, заправіць соллю, перцам, цёртым мушкатавым арэхам. Бульбяное пюрэ змясціць у кандытарскі шпрыц з шырокім наканечнікам у выглядзе зоркі, выдушыць бульбяное пюрэ на змазаную тлушчам патэльню так, каб утварылася кальцо. Патэльню паставіць на рашотку ў папярэдне нагрэтую духоўку.
|