-2 шклянкі мукі,
-3-4 яйкі,
-200 г летувіскага або галандскага сыру,
-50 г топленага масла,
-0,5 шклянкі смятаны,
-соль.
З мукі, 1-2 яек, 0,5 шклянкі вады замясіць цеста, тонка раскачаць яго і нарэзаць квадрацікамі.
Адвараныя скрылі абліць халоднай вадой, адкінуць на друшляк. У скрылі пакласці змельчаны на тарцы сыр, дадаць расцёртыя жаўткі, узбіць бялкі, перамяшаць.
Выкласці ў змазаны маслам посуд, паліць маслам і запячы ў духоўцы.
На стол запяканку падаць у тым посудзе, у якім яна гатавалася. Асобна падаць смятану.
|