-марозіва пламбір – 100 г;
-яйка (бялок) - 2 шт.;
-цукровая пудра – 45 г.;
-яблыкі (кансерваваныя) – 50 г.;
-пірожнае (бісквітнае) – 50 г;
-сіроп (кансерваванага ўзвара) – 25 г.
На мельхіёравае блюда кладуць лустачкі прасякнутага сіропам бісквіта, на іх - нарэзаныя тонкімі лустачкамі яблыкі ці грушы кансерваваныя, а затым шарыкі марозіва. Марозіва зверху і з бакоў хутка пакрываюць пластом пладоў кансерваваных, бісквітам і ўзбітымі з рафінаднай пудрай бялкамі, выпускаючы іх з кандытарскага мяшка. Падрыхтаваную страву хутка запякаюць у смажыльнай шафе (1-2 хвіліны) пры высокай тэмпературы так, каб яечныя бялкі адразу падрумяніліся. Пры отпуску паверхню стравы пасыпаюць рафінаднай пудрай.
|