Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка іншых прадуктаў

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 87
    Паказана матэрыялаў: 1-50
    Старонкі: 1 2 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Гэтыя грыбы мыюцца, затым кіпяцяцца 1/4 гадзіны ў белым вінаградным віне.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя сыраежкі ачысціць ад забруджванняў, акуратна прамыць, скласці ў рондаль.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 137 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаныя рыжыкі ці баравікі абварыць кіпенем, адкінуць на рэшата; калі вада сцячэ і яны абсохнуць, класці шэрагамі капялюшыкамі ўгару.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыжыкі рэкамендуюць саліць сырымі, так яны захоўваюць непаўторны іглічны водар і вастрыню. Але, нажаль, яны пры такім засоле губляюць свой дзіўны сонечны колер.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Замочваем рыжыкі ў халоднай вадзе на паўгадзіны. Затым шчотачкай змываем ўвесь лясны бруд.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 85 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежасабраныя рыжыкі ачысціць і не мыць зусім, але чыста выцерці, скласці ў вядро капялюшыкамі ўгару; кожны шэраг перасыпаць соллю, верхні накрыць кружком, пакласці на яго камень; калі рыжыкі асядуць, пакласці свежых.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Чыстыя грыбы два разы апарваюць кіпенем на рэшаце і астуджаюць халоднай вадой, даюць ім абсохнуць, а затым укладваюць у посуд, на дно якога папярэдне кладуць чорнасмародавае і лаўровае лісце і перац.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 128 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы ачысціць, 2 разы абліць кіпенем на сіце ці ў друшляку, вымыць у праточнай вадзе і паскладаць у посуд капялюшыкамі ўгару.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перабраныя рыжыкі вымыйце, пакладзіце на ліст, пасаліце і пастаўце ў гарачую духоўку на 10 хвілін.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Маладыя свежыя рыжыкі выцерці палатном да сухасці. На вышыню пальца наліць у слоік алею, змяшаць чатыры часткі солі і адну частку перцу, пакласці ў алей слой грыбоў, добра пасыпаць соллю і перцам, зноў палажыць рыжыкі і пасыпаць, і так рабіць, пакуль слоік не запоўніцца, прыціскаючы грыбы, каб ляжалі шчыльна.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 109 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваныя маладыя капялюшыкі рыжыкаў заліць падсоленым кіпенем і пакінуць на 2-3 хвіліны ў шчыльна зачыненым посудзе.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 95 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя рыжыкі сартаваць па памеру, выдаліць прыстаўшае лісце, пераспелыя і сапсаваныя грыбы. Затым абрэзаць карэньчыкі, разрэзаць вялікія грыбы (капялюшыкі і ножкі) на кавалачкі.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 83 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя рыжыкі сартуюць па памеру, выдаляюць прыстаўшае лісце, мох, чарвівыя, адрузлыя, пераспелыя і ламаныя грыбы. Затым абразаюць карэньчыкі, выразаюць пашкоджаныя месцы, падзяляюць вялікія грыбы на капялюшыкі і ножкі.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Вымытыя грыбы змясціць у кіпячую ваду і бланшаваць не меней 2-3 хвілін.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 85 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваныя, адсартаваныя і вымытыя рыжыкі кіпяціць 3 хвіліны, затым паскладаць у посуд капялюшыкамі ўгару, перасыпаючы іх соллю і перакладаючы лаўровым лісцем і рэзкімі затаўкамі.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваныя грыбы 2-3 хвіліны бланшуюць (лічачы з пачатку кіпення), адкідваюць на рэшата, потым укладваюць у бочку, капялюшыкамі ўгару, перасыпаючы соллю і перакладаючы рэзкімі затаўкамі.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 74 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Маслята ачысціце, зніміце з капялюшыкаў скурку, вымыйце і адварыце на працягу 40 хвілін, увесь час здымаючы ўтвараючуюся пену.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціце грыбы ад смецця, зніміце з капялюшыкаў скурку, калі грыбы буйныя, то адрэжце ножкі, старанна вымыйце. Буйныя капялюшыкі разрэжце напалову ці чвэртачкамі.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 107 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы павінны быць вычышчаныя, прамытыя і адвараныя ў вялікай колькасці вады на працягу 30 хвілін. Адвараныя грыбы выкладзіце ў друшляк і старанна прамыйце ў праточнай вадзе.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Капялюшыкі свежых грыбоў ачысціце ад скуркі, зрэжце ніжнюю частку ножак і ачысціце грыбы ад смецця. Падрыхтаваныя грыбы старанна прамыйце і тройчы адварыце па 15-20 хвілін, кожны раз цалкам змяняючы ваду і прамываючы грыбы.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Маслята ачысціце ад травы і зямлі, старанна прамыйце, не здымаючы скурку з капялюшыкаў.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 84 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Маслята ачысціце ад плёнкі, прамыйце і адварыце на працягу 10-15 хвілін у вадзе з даданнем цытрынавай кіслаты. Затым выкладзіце грыбы ў друшляк, астудзіце, буйныя маслята нарэжце кавалачкамі, а дробныя пакіньце цэлымі.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    У вялікі рондаль выкладзіце лаўровы ліст, соль і 1,2 літра халоднай фільтраванай вады. Давядзіце ваду да кіпення і дадайце вычышчаныя і прамытыя грыбы.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Маслята ачысціце, прамыйце і нарэжце буйнымі кавалачкамі. Адварыце грыбы ў кіпячай падсоленай вадзе на працягу 10 хвілін, затым адкіньце на друшляк і астудзіце. Цыбулю ачысціце і нарэжце чвэртачкамі кольцаў.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя грыбы нарэзаць невялікімі кавалачкамі, засыпаць у эмаляваны рондаль, заліць падсоленай кіпячай вадой і варыць 15-20 хвілін.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 114 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Падбіраем моцныя, свежыя грыбочкі з цэлымі ножкамі. Для пачатку перабіраем апенькі, пасля іх старанна мыем і ставім варыцца да гатовасці.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 140 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Такая ікра з апенек рыхтуецца з вельмі буйных грыбоў, якія нават можна лічыць перарослымі.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 83 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перад засолкай трэба старанна вымыць грузды, вымачыць 3-5 сутак, буйныя нарэзаць на часткі. Зараз прамываем зеляніну, чысцім часнык, затым наразаем яго.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 219 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перад тым як прыступіць да засолкі іх неабходна добра вымыць, затым вымачыць, прыкладна на працягу 3-5 сутак, у халоднай вадзе, перыядычна яе змяняючы.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 207 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыжыкі трэба адсартаваць. Пазбаўцеся ад чарвівых, старых грыбоў, выдаліце мох, траву і лісточкі. Ніжнюю частку ножкі адрэжце.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Для засолкі на зіму прыдатныя практычна ўсе віды ядомых грыбоў. У гэтым відзе яны атрымліваюцца вельмі смачнымі і, да таго ж, выдатна захоўваюцца.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 89 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Ножкі неабходна адлучыць ад капялюшыкаў, рэзаць таўшчынёй 1-2 сантыметра, змяшаць з капялюшыкамі, памыць і на 20 хвілін апусціць у падсолены кіпень, лічачы з самага пачатку кіпення (памятайце, што грыбы пры варцы пачынаюць цямнець).

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы не мыць, ачысціць ад прымешак, працерці, закласці ў тару (драўляную, эмаляваную, шкляную), перасыпаючы пласты соллю.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 96 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Дробныя рыжыкі перабіраюць, апалоскваюць халоднай вадой і ўкладваюць у шкляны ці эмаляваны посуд.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Для гэтага віду засолкі падыдуць апенькі, маслята, падбярозавікі. Грыбы адбярыце пругкія, добра прамыйце вадой і парэжце невялікімі кубікамі.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 79 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы перабярыце, памыйце, засаліце на 3 дні. Пасля гэтага прыгатуйце расол.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаныя мытыя грыбы наразаюць, соляць і тушаць з даданнем тлушчу (100 грамаў масла на 0,5 кілаграма грыбоў).

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 92 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаныя грыбы прамыйце, буйныя разрэжце на 2 ці 4 часці і адварыце ў вадзе, дадаўшы ў яе соль і цытрынавую кіслату.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Некаторыя кулінары лічаць, што пры засолцы да грыбоў трэба дадаваць толькі соль, часам - часнык, кроп, а для крэпасці - лісце вішні і дуба.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 124 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы перабраць, пачысціць, добра прамыць некалькі разоў, буйна нарэзаць кубікамі, затым сварыць і яшчэ раз прамыць.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 132 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы стэрылізуюць не пазней чым праз суткі пасля збору. Грыбы прамыйце ў халоднай вадзе некалькі разоў, дробныя грыбы пакіньце цэлымі, толькі падрэжце ножкі, буйныя разрэжце на 2 ці 4 часці.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 104 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы перабярыце, ачысціце, памыйце, парэжце, заліце расолам і пастаўце на агонь.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы перабраць, вельмі старанна вымыць (грузды папярэдне вымачыць у халоднай вадзе на працягу некалькіх дзён, змяняючы ваду, пакуль не сыдзе гарката).

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Для гэтага спосабу засолкі асабліва важна вільготнасць, а дакладней - яе адсутнасць.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы ачысціць, старанна вымыць, буйна нарэзаць, адварыць з паказанай травой і спецыямі на працягу 20-30 хвілін, здымаючы пену.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 97 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы (грузды) ачысціць, прамыць і вымочваць 2 сутак, змяняючы ваду некалькі разоў, ваду зліць, грыбы прасушыць.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 92 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грузды пакласці на 5-6 гадзін у халодную ваду. Затым прамыць, паскладаць шэрагамі ў бочачку, керамічны ці шкляны слоік, перасыпаючы соллю, накрыць драўляным кружком, вольна ўваходным у посуд.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 84 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грузды вымыць, вымачываць іх 2 дні, кожны дзень змяняючы ваду, потым скласці ў драўляны посуд з несмаловага дрэва, перасыпаўшы соллю і сечанай белай цыбуляй.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Адабраць дробныя грузды, не вымочваць іх, толькі перамыць, даць папрасыхаць на рашотках, затым скласці ў вялікія слоікі, перасыпаўшы кропам, кожныя два шэрагі груздоў злёгку пасыпаць соллю, гнёт не класці, а засыпаць зверху пабольш соллю, прычыніць капусным лістом. Перад ужываннем грыбы вымачыць.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы перабіраюць. Адразаюць ножкі ад капялюшыкаў, замочваюць у халоднай вадзе і старанна зачышчаюць капялюшыкі ад забруджванняў, затым прамываюць іх у халоднай праточнай вадзе.

    Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Просмотров: 68 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    1-50 51-87