Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 381
    Паказана матэрыялаў: 1-50
    Старонкі: 1 2 3 ... 7 8 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Вычышчаную капусту тонка шаткуюць, змешваюць з соллю (паловай нормы). Злёгку пераціраюць рукамі, адціскаюць, перакладаюць у слоік.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 48 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2016 | Комментарии (0)

    Капусту падрыхтоўваюць, як звычайна: выдаляюць храпку і верхняе лісце, шаткуюць вузкімі палоскамі шырынёй 5-6 мм.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 42 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2016 | Комментарии (0)

    Зняць верхняе цёмнае лісце. Некаторае лісце вымыць і пакінуць, каб накрыць капусту.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 47 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2016 | Комментарии (0)

    Колькасць капусты і морквы - па Вашым меркаванні. Капусту і моркву нашаткаваць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 61 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2016 | Комментарии (0)

    Выдаліць верхняе лісце капусты, некалькі самых лепшых адкласці. Качаны разрэзаць на 4 часці і тонка нашаткаваць, храпку выдаліць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 43 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2016 | Комментарии (0)

    Для пачатку падрыхтуем некалькі вялікіх слоікаў з шырокім горлам, прастэрылізуем іх, і запоўнім нашаткаванай капустай, змяшанай з цёртай морквай і соллю ў звычайных прапорцыях.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 44 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2016 | Комментарии (0)

    Капусту дробна шаткуюць, бланшуюць 1-2 хвіліны ў кіпячай вадзе.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 45 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2016 | Комментарии (0)

    Капусту нашаткаваць, перац парэзаць лустачкамі, перамяшаць, дадаць соль, ізноў перамяшаць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 42 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2016 | Комментарии (0)

    Капусту парэзаць кавалкамі, слівы разрэзаць на палоўкі, выдаліць костачкі, перамяшаць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 50 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2016 | Комментарии (0)

    Капусту і агуркі нашаткаваць, перамяшаць, шчыльна паскладаць у слоікі і заліць гарачым расолам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 43 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.08.2016 | Комментарии (0)

    Капусту зрэжце да храпак, пасечыце як мага драбней, ссыпце ў вялікую кадку, дно якой пасыпце жытняй мукой, ....

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 42 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Капусту падрыхтаваць і нашаткаваць, як для квашэння. Антонаўку ачысціць ад скуркі і асяродку, нарэзаць саломкай ці кубікамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 55 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Зялёныя мясістыя плады салодкага перцу ачысціць ад насення, бланшаваць 4-5 хвілін у кіпячай вадзе і адразу ж астудзіць у халоднай.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 44 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Капусту і моркву падрыхтаваць і нашаткаваць, як для квашання, затым капусту змяшаць з сольлю, цукрам, кменам ці кропам і адставіць на 2-3 гадзіны.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 53 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Шаткаваную капусту ўкладваюць у бочку пластамі, пасыпаючы соллю і ўтрамбоўваючы драўляным песцікам.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 44 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Капусту, моркву, салеру, яблыкі абчысціць, спаласнуць і нашаткаваць, цыбулю і цыбулю-парэю нарэзаць кольцамі, перац - кавалачкамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 29 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Дужыя качаны ачысціць да белага лісця, нашаткаваць, прамыць халоднай вадой у рэшаце. Калі вада сцячэ, паскладаць капусту ў посуд.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 32 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Зняць з качаноў лісце, якое пакрывае качан, абрэзаць храпку і разрэзаць качаны напалову.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 33 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Даданне чырвонакачаннай капусты ўзбагачае прадукт Р-вітамінавымі рэчывамі амаль у 20 разоў.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 34 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Качаны аднолькавага памеру ачысціць ад лісцяў, якое пакрывае, абрэзаць храпкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 33 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Цыбулю абчысціць, нарэзаць кубікамі і змяшаць з капустай і здробненай на буйнай тарцы морквай.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 27 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Морква паляпшае вонкавы выгляд капусты, узбагачае яе каратынам і цукрамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 27 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Рыхтаваць квашаную капусту звычайным спосабам (гл. асноўны рэцэпт).

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 36 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Насенне кмена ўтрымоўвае 3-7% моцна пахкага кменавага масла, якое валодае прыемным густам і пахам і паляпшае густ квашанай капусты.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 32 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Журавіны ўтрымоўваюць шмат кіслот. Павелічэнне кіслотнасці прадукта, асабліва ў пачатковы перыяд закісання, перашкаджае развіццю шкодных мікраарганізмаў.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 28 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Нашаткаваную капусту, моркву, салеру, кіслыя яблыкі, здробненую цыбулю-парэю, нарэзаную на кавалачкі даўжынёй 1,5 см спаржавую фасоль, дробна нарэзаную зеляніну кропу змяшаць з соллю.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 33 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Бурачнае віно", але тэрмін вытрымкі - 10-12 месяцаў.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 41 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Карняплоды мыюць валасяной шчоткай, чысцяць ад лупіны і здрабняюць на буйнай тарцы. Здробненую масу ўкладваюць у рондаль, дадаюць пітную ваду (на 1 кг масы 1 шклянка), накрываюць вечкам і тушаць да поўнага размякчэння.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 41 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Свежае здаровае лісце старанна вымыць, прасушыць, дробна нарэзаць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 36 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Свежае здаровае лісце старанна вымыць, прасушыць, дробна нарэзаць.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 39 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.08.2016 | Комментарии (0)

    Рыхтаваць па рэцэпту “Лісце салеры марынаваныя”, замяніўшы воцат цытрынавай кіслатой.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 26 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2016 | Комментарии (0)

    Расол давесці да кіпення. Сцеблы салеры ачысціць, нарэзаць доўгімі кавалачкамі (па вышыні слоіка) і порцыямі бланшаваць 3 хвіліны ў невялікай колькасці вады з цытрынавым сокам і соллю.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 34 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2016 | Комментарии (0)

    Перац ачысціць, выразаць зерне і белыя перагародкі, памыць і парэзаць на маленькія кавалачкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 31 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2016 | Комментарии (0)

    Карані маладой салеры нарэжце долькамі. Закіпеціце ваду з соллю і цукрам, адварыце салеру 6-8 хвілін, абсушыце.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 46 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2016 | Комментарии (0)

    Карані маладой салеры нарэжце долькамі. Закіпеціце ваду з соллю і цукрам, адварыце салеру 6-8 хвілін, абсушыце.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 31 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2016 | Комментарии (0)

    Свежае здаровае лісце салеры старанна вымыць. На дно слоікаў пакласці зубчыкі часныку і лаўровы ліст, а затым падрыхтаванае лісце салеры.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 32 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2016 | Комментарии (0)

    Свежыя выспелыя карняплоды салеры ачысціць, старанна вымыць і нарэзаць кубікамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 29 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2016 | Комментарии (0)

    Свежыя выспелыя карняплоды салеры ачысціць, старанна вымыць і нарэзаць кубікамі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 43 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2016 | Комментарии (0)

    Рыхтуюць так, як сказана ў рэцэпце "Кісла-салодкі бурак".

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 33 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2016 | Комментарии (0)

    Гародніну вымыць, у перцаў выдаліць пладаножку і насенне.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 43 | Добавил: wawkalaki | Дата: 07.08.2016 | Комментарии (0)

    Перац вымыць, надсекчы ўздоўж трыма надрэзамі, бланшаваць 3-5 хвілін у растворы з даданнем яблычнага воцату, алею, солі і мёда. Раствор павінен цалкам пакрываць перац.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя маладыя зялёныя перцы мыюць, даюць сцячы вадзе, нажом абразаюць пладаножкі і насеннікі, бланшуюць у кіпячай вадзе на працягу 2 хвілін і астуджаюць на паветры.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 143 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Салодкі перац вымыць, абрэзаць з абодвух канцоў і выдаліць насенне. Адзін плод пакінуць з насеннем і разрэзаць напалову.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Адабраць плады салодкага чырвонага перцу, памыць і выдаліць насенне. У кожны перац усыпаць 1 гарбат. лыжку сумесі солі і цукру.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перац вымыць, выдаліць насенне, разрэзаць плады ўздоўж на 4-5 частак. Карэнні вымыць, ачысціць і нарэзаць кружочкамі ці саломкай.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 117 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Струкі чырвонага салодкага перцу апусціць у кіпячы марынад на 1-2 хвіліны. Астыўшы перац паскладаць шчыльнымі шэрагамі ў слоікі, перакладаючы кожны шэраг часныком і буйна нарэзанай зелянінай салеры і пятрушкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перац вымыць, абсушыць. Хвосцікі можна адрэзаць і выняць насенне, але можна і пакінуць - цэлыя перцы будуць прыгажэйшымі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Салодкі зялёны перац вымыць і насекчы відэльцам у некалькіх месцах у падмурка. Шчыльна паскладаць перац у слоікі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 96 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Перац вымыць, ачысціць ад насення, разрэзаць на 4 часці. Яблыкі таксама разрэзаць на 4 часці, выдаліць асяродак.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

    Адабраць яркія жоўтыя і чырвоныя перцы і бледна афарбаваныя яблыкі.

    Нарыхтоўка гародніны | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)