Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Мучныя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 358
    Паказана матэрыялаў: 1-50
    Старонкі: 1 2 3 ... 7 8 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Размяшаўшы ў шклянцы цёплай вады 20 г дрожджаў, замясіўшы на гэтым вадкую рошчыну з 1 шкл. мукі, даць ёй добра падняцца, а калі яна паднімецца, то кладуць у яе 1 ст.л. цукру і 1/2 г.л. солі, узбіваюць мешалкай не меней 15 хвілін, пасля гэтага ставяць яе ў цёплае месца і даюць ёй узысці другі раз - рошчына гатовая.

    Мучныя стравы | Просмотров: 34 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    З 1 шклянкі мукі, малака і дрожджаў замешваюць рошчыну, ставяць яе ў цёплае месца для ўздыму ў 2 разы.

    Мучныя стравы | Просмотров: 35 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Замясіць цеста і паставіць у цёплае месца для ўздыму. Яблыкі ачысціць, нарэзаць тонкімі лустачкамі і перад выпечкай пакласці ў гатовае падняўшаеся цеста, перамяшаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 41 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Цукар, соль, жаўток і дрожджы расцерці з невялікай колькасцю малака, затым дадаць астатняе малако і прасеяную муку.

    Мучныя стравы | Просмотров: 39 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Муку прасеяць. Ваду (ці малако) трохі падагрэць, у невялікай яе частцы (прыкладна ў 1 шклянцы) развесці дрожджы. У эмаляваны рондаль ці глыбокую міску насыпаць 1,5 шклянкі мукі, ўліць ваду (малако) з разведзенымі ў ёй дрожджамі і старанна размяшаць, каб не было камячкоў.

    Мучныя стравы | Просмотров: 30 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць цеста безапарным спосабам. Для гэтага падагрэць малако да 300 С, развесці ў ім дрожджы, дадаць цукар, яйкі, соль, муку.

    Мучныя стравы | Просмотров: 42 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Яйкі злёгку ўзбіваем з цукрам, дадаем кефір. У яблыкаў выдаляем асяродак і шаруем іх на буйнай тарцы. Яблыкі высыпаем у кефірна-яечную сумесь, змешваем.

    Мучныя стравы | Просмотров: 27 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Яблыкі (лепш кіслыя) ачысціце ад скуры, выдаліце асяродак, нарэжце яблыкі папярок на круглыя лустачкі, засыпце іх цукрам і пастаўце ў халадзільнік на 1-2 гадзіны.

    Мучныя стравы | Просмотров: 37 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Ў цёплай вадзе развесці дрожджы, дадаць соль, цукар, цэдру цытрыны, размяшаць. Усыпаць муку і, замясіўшы цеста, паставіць яго падыходзіць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 39 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Дрожджы развесці цёплым малаком, усыпаць прасеяную муку і перамяшаць. Накрыць ручніком і паставіць у цёплае месца.

    Мучныя стравы | Просмотров: 43 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Разводзім дрожджы, соль, цукар у ледзь летнім кефіры. Яблыкі чысцім ад лупіны, рэжам на маленькія кубікі і дадаем іх у кефір.

    Мучныя стравы | Просмотров: 38 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Яйкі ўзбіць, злучыць з кефірам ці сыроваткай, дадаць соль, цукар, муку і замясіць пышнае, лёгкае, паўгустое цеста.

    Мучныя стравы | Просмотров: 42 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    У цёплым малацэ ці цёплай вадзе развесці дрожджы, дадаць масла, яйкі, цукар, соль і, старанна вымешваючы, паступова ўсыпаць муку, пасля чаго посуд з цестам накрыць ручніком і паставіць у цёплае месца для ўздыму.

    Мучныя стравы | Просмотров: 39 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Расцерці яйкі з 1/2 кубкам цукру, змяшаць з расцёртым дабяла чухонскім маслам, 1,5 шклянкай малака і такой жа колькасцю мукі каб выйшла вадкае цеста.

    Мучныя стравы | Просмотров: 40 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Цеста прыгатаваць, дадаць у яго разынкі. Лыжкай наліць цеста на гарачую патэльню, змазаную маргарынам, па-над цестам пакласці лустачкі яблыкаў.

    Мучныя стравы | Просмотров: 37 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    У цёплай вадзе ці малацэ раствараюць цукар, соль, дрожджы, дадаюць муку і яйкі, цеста змешваюць, пакідаюць у цёплым месцы на 3-4 гадзіны.

    Мучныя стравы | Просмотров: 38 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Цукар, соль, жаўток і дрожджы расцерці з невялікай колькасцю малака, затым дадаць астатняе малако і прасеяную муку.

    Мучныя стравы | Просмотров: 32 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    З адной шклянкі мукі, малака і дрожджаў замешваюць рошчыну, ставяць яе ў цёплае месца для павелічэння ў 2 разы.

    Мучныя стравы | Просмотров: 36 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Яблыкі ачысціць ад насення, парэзаць (можна не занадта дробна). У глыбокую патэльню наліць алей і высыпаць туды парэзаныя яблыкі, патушыць іх пад вечкам памешваючы да утварэння аднастайнай масы.

    Мучныя стравы | Просмотров: 49 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    У цёплай вадзе ці малацэ раствараюць цукар, соль, дрожджы, дадаюць муку і яйкі, цеста змешваюць, пакідаюць у цёплым месцы на 3-4 гадзіны.

    Мучныя стравы | Просмотров: 43 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Яблыкі нацерці на тарцы. Убіць яйкі, пасаліць, дадаць цукар, кефір (калі нацёртая садавіна не дала шмат вільгаці, колькасць кефіру павялічыць!), муку і пекарскі парашок.

    Мучныя стравы | Просмотров: 44 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Кефір выліваем у рондальчык. Разбіваем у яго яйка, выкладваем цукровы пясок, соду і змешваем. Затым падсыпаем муку, цеста павінна па кансістэнцыі быць трохі вадчэй чым густая смятана.

    Мучныя стравы | Просмотров: 39 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    У цёплай вадзе ці малацэ растварыць цукар, соль, дрожджы, дадаць муку і яйка, замясіць цеста і пакінуць у цёплым месцы на 3-4 гадзіны. Падчас закісання цеста абкамячыць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 35 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.11.2016 | Комментарии (0)

    Яблыкі (разам са скуркай) змяльчыць на буйной тарцы, дадаць яйка, цукар, кіслае малако, соду, муку, добра вымешаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 48 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.11.2016 | Комментарии (0)

    Шынкі нарэжце кубікамі, пакладзіце ў друшляк і, апусціўшы ў падсоленую кіпячую ваду, патрымайце 5 хвілін.

    Мучныя стравы | Просмотров: 34 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.11.2016 | Комментарии (0)

    Шынкі ачысціце, затым натрыце на дробнай тарцы, дадайце муку, зеляніну, соль, яйкі, дробна нарэзаны перац і куркуму, перамяшайце.

    Мучныя стравы | Просмотров: 43 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.11.2016 | Комментарии (0)

    Шынкі ачысціце ад скуркі і насення, нарэжце кавалачкамі адвольнай формы і прыпусціце ва ўласным соку пры зачыненым вечку.

    Мучныя стравы | Просмотров: 35 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.11.2016 | Комментарии (0)

    Ачысціць шынкі ад скуркі, выдаліць асяродак і насенне, нарэзаць на кавалкі і прапусціць праз мясасечку. Дадаць да кабачковай масы муку, расцёртыя з соллю жаўткі і добра перамяшаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 38 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.11.2016 | Комментарии (0)

    Муку прасеяць у міску, дадаць соду, соль, цукар, перамяшаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 40 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Шынкі прамыць, ачысціць, нацерці на тарцы (калі шынкі перараслі, асяродак не выкарыстоўвайце!).

    Мучныя стравы | Просмотров: 44 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Вычышчаныя ад скуркі шынкі нарэзаць кавалачкамі, папярэдне выдаліўшы асяродак з насеннем.

    Мучныя стравы | Просмотров: 45 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Усё перамяшаць і смажыць на патэльні.

    Мучныя стравы | Просмотров: 42 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Шынкі вымыць, ачысціць, разрэзаць напалову і выдаліць насенне.

    Мучныя стравы | Просмотров: 46 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    2 шынка невялікіх памераў чысцім ад лупіны і націраем на буйнай тарцы.

    Мучныя стравы | Просмотров: 32 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    У працёртае гарачае пюрэ (з 1 кг шынкоў) пакласці 3 сталовыя лыжкі масла, размяшаць і астудзіць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 31 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Свежыя шынкі нарэзаць долькамі і сварыць у невялікай колькасці кіпеню, затым прапусціць праз мясасечку ці працерці скрозь сіта.

    Мучныя стравы | Просмотров: 36 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Шынок нацерці на тарцы. Убіць яйкі, пасаліць, дадаць цукар, кефір (калі нацёртая гародніна не дала шмат вільгаці, колькасць кефіру павялічыць!), муку і пекарскі парашок.

    Мучныя стравы | Просмотров: 47 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Насекчы шынкі на мясасечцы ці ў камбайне, дадаць усё астатняе, акрамя алея, атрымліваецца не вельмі сімпатычная з выгляду вадкаватая маса.

    Мучныя стравы | Просмотров: 48 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Расцерці яйкі з цукрам, малако і муку, збіць цеста да гушчыні смятаны.

    Мучныя стравы | Просмотров: 54 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Цеста для іх рыхтуюць гусцейшае, чым для бліноў. У іх дадаюць гародніну, садавіну, арэхі, сыр.

    Мучныя стравы | Просмотров: 43 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Развесці дрожджы ў цёплым малацэ, усыпаць муку і вымесіць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 50 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    У невялікі рондаль разбіць яйка, дадаць малако (кефір), муку, соды на кончыку нажа, цукар і сланечнікавы алей і ўсё перамяшаць з дапамогай міксера да утварэння аднастайнай масы. Пакінуць на 10-15 хвілін.

    Мучныя стравы | Просмотров: 61 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Муку прасеяць. Малако трохі падагрэць і развесці ў ім дрожджы.

    Мучныя стравы | Просмотров: 43 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Змешваю муку c цукрам, cодай, затым дадаю яйкі, малако. Цеcта павінна атрымацца як гуcтая cмятана. У cамым канцы дабаўляю вішню.

    Мучныя стравы | Просмотров: 53 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    З мукі, малака і дрожджаў замешваюць цеста, пакрываюць яго сурвэткай і ставяць у цёплае месца для ўздыму. У падняўшаеся цеста дадаюць яечны парашок, соль, цукар, 1 гарбатную лыжку масла.

    Мучныя стравы | Просмотров: 47 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Вадкасць уліць у муку, дадаць соль, цукар, соду, яечныя жаўткі. Усё размяшаць. Яечныя бялкі ўзбіць у густую пену і асцярожна ўмяшаць у цеста.

    Мучныя стравы | Просмотров: 46 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Замесіць цеста з 3 шклянак цёплай вады, 4,25 шклянкі мукі, гэта значыць 1,5 фунта, і 2 залатнікоў сухіх дрожджаў,

    Мучныя стравы | Просмотров: 54 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Яйкі, цукар, соль узбіць венцам ці ў міксеры, у масу дадаць кефір, муку, алей і замясіць цеста.

    Мучныя стравы | Просмотров: 48 | Добавил: wawkalaki | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць апарнае дражджавое цеста. Спачатку развесці дрожджы ў цёплым малацэ (прыкладна 1\3 шклянкі), даць ім падысці, дадаць астатняе малако, усыпаць палову нормы мукі і вымесіць цеста.

    Мучныя стравы | Просмотров: 57 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.11.2016 | Комментарии (0)

    Муку прасеяць. Малако трохі падагрэць і развесці ў ім дрожджы. У рондаль насыпаць 1,5 шклянкі мукі, дадаць трохі цёплага малака і старанна размяшаць, каб не было камячкоў.

    Мучныя стравы | Просмотров: 38 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.11.2016 | Комментарии (0)