Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Стравы з садавіны і ягад

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 120
    Паказана матэрыялаў: 1-50
    Старонкі: 1 2 3 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Адварыць грачаныя крупы. Яблыкі разрэзаць напалову, пакласці ў рондаль з вадой (вада можа пакрыць яблыкі не цалкам), дадаць 5 ст. л. цукру і карыцы.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі, не чысцячы ад лупіны, разрэзаць уздоўж на 6 частак кожнае, выдаліць асяродак.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Разынкі і інжыр заліце цёплай вадой на 20 хвілін. Затым адкіньце на друшляк, абсушыце і нарэжце. Пасечыце фінікі і арэхі.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 89 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Гранат акуратна ачысціць ад лупіны і выняць зерні.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі вымыць, абсушыць. З кожнага яблыка зрэзаць верхавіну з пладаножкай, затым акуратна выразаць асяродак.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 77 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі вымыць, зрэзаць верхавіны і адкласці. Выняць з яблыкаў асяродак, пакінуўшы сценкі таўшчынёй каля 1 см. Мякаць нарэзаць невялікімі кавалачкамі, паліць цытрынавым сокам.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 82 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Чарнасліў прамыць цёплай вадой і дробна нарэзаць. Арэхі пасекчы нажом у дробку і абсмажыць на сухой патэльні, увесь час памешваючы, 3 хвіліны.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі вымыць, абсушыць. Вышмараваць кожнае растопленым сметанкавым маслам і абкачаць у цукры.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі вымыць, зрэзаць верхавіны. Акуратна выняць лыжкай мякаць, пакінуўшы па краях пласт прыкладна 0,5 см.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Разрэжце яблыкі і грушы на 4 часці, ачысціце ад лупіны і акуратна выдаліце асяродак. Паліце цытрынавым сокам з лікёрам, пасыпце перцам, пакіньце на 15 хвілін.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі вымыць, зрэзаць верхавіну, акуратна выняць асяродак і частку мякаці, пакінуўшы па краях прыкладна 1см.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Ў вялікай місцы замясіць крутое цеста з вады, мукі і яйкаў. Ачысціць ад лупіны і нарэзаць яблыкі, выдаліўшы асяродак.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаць яблыкі кружочкамі. Кожны кружок памачыць спачатку ў муку, затым ва ўзбітае яйка і смажыць на сланечнікавым алеі да гатовасці.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 77 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі мыем, выразаем ў кожным з іх паглыбленне ў выглядзе конусу ў вобласці пладаножкі, у паглыбленне кожнага яблыка кладзём 1 гарбатную лыжку цукру ці мёда, пасыпаем дробкай карыцы.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Гарбуз нарэзаць буйнымі кавалкамі, яблыкі (кіслыя) разрэзаць напалову, ачысціць ад асяродку, пакласці на бляху, змазаную аліўкавым алеем, запекчы да мяккасці пры тэмпературы 200°C.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 117 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Ў яблыкаў ачысціць верхнюю траціну ад лупіны. Выняць асяродак, акуратна выскрабці лыжкай частку мякаці, каб атрымаўся "збанок".

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі вымыць. Зрэзаць верхавіну (прыкладна 2 см), гарбатнай лыжкай акуратна выдаліць асяродак.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаць яблыкі на палоўкі, выдаліць насенне. Гарбуз нарэзаць пласцінкамі таўшчынёй 1 см.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі ачысціць ад скуркі і насення, разрэзаць на чвэртачкі. У маленькім рондалі змяшаць сок і цукар.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 90 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі ўзяць розных колераў - чырвонае, жоўтае і зялёнае. Яблыкі вымыць. Тонкім нажом зрабіць глыбокі надрэз вакол пладаножкі, выдаліць асяродак.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі прамыць і выдаліць асяродак так, каб не пашкодзіць донца. У сярэдзіну яблыкаў ўсыпаць палову цукру і запекчы ў духоўцы да паўгатовасці.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

    Марожанае сметанкавае масла сячэм з пудрай, соллю і мукой - сячэм хутка і дробна.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 139 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    Прасеяць муку ў міску, уліць змяшаную з яечнымі жаўткамі вадкасць, смакавыя рэчывы і алей, замясіць аднастайнае вадкае цеста, накрыць і даць пастаяць 20-30 хвілін, каб мука набракла.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 73 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі вымыйце, выміце асяродак так, каб яны не мелі расколін, ачысціце ад скуркі, нарэжце ў выглядзе кольцаў і пасыпце цукрам.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 103 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    Цеста pаскачаць у пласт таўшчынёй прыблізна 0,5 см і наpэзаць квадpацікамі.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 134 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    4 яблыка чысцім ад лупіны і разразаем напалову папярок. У верхняй паловы яблыка пакінуць "хвосцік" - так яблыка будзе глядзецца значна арыгінальней і весялей.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі мыем, выдаляем асяродак, імкнучыся не прарэзаць садавіну наскрозь - трэба атрымаць своеасаблівы "кубачак".

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 89 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі мыем і разразаем напалову ўздоўж - у вас павінны атрымацца дзве аднолькавыя часткі.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі мыем, асяродак выдаляем вельмі акуратна, робім конусападобны вузкі зрэз, прыбіраючы семечкі, але не ператвараючы яблыка у "кубачак".

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 73 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі прамыць, выняць асяродак з насеннем і зрэзаць скурку. Затым нарэзаць роўнымі кружочкамі таўшчынёй каля 0,5 см, пакласці ў неакісляючыйся посуд і засыпаць цукровым пяском.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    Пластавае цеста раскачаць ў пласт таўшчынёй 0,5 см, разрэзаць на квадраты такога памеру, каб у кожны з іх можна быў загарнуць яблыка.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 92 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі ачысціць, выняць асяродак, запоўніць густым варэннем.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    Дрожджы развесці ў цёплым малацэ, дадаць растоплены маргарын, муку, соль і цукар; замясіць гладкае цеста.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    Адбярыце здаровыя крэпкія яблыкі сярэдняй велічыні, каб мякаць іх не разварвалася.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 74 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі ці грушы прамыць у халоднай вадзе, выдаліць з іх асяродак (у груш асяродак выдаляюць не цалкам, каб не пашкодзіць пладаножку), ачысціць ад скуркі і другасна прамыць.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 109 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    У вогнетрывалую форму са шкла кладзем яблыкі, з якіх неабходна папярэдне выразаць асяродак.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 76 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    З яблыкаў выдаляем асяродак і робім невялікае паглыбленне ў кожным плодзе.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    Ванільны соус, выкарыстоўваючы для запечаных яблыкаў, можна паспрабаваць прыгатаваць самастойна.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі вымыць, разрэзаць на чацвярцінкі, а кожную чацвярцінку - папярок напалову.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.12.2014 | Комментарии (0)

    Выдаліць асяродак яблыкаў, напоўніць іх фаршам і спячы ў духоўцы. Ці патушыць у гусятніцы, падліваючы трохі вады.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 127 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі вымыць і выразаць сярэдзіну. Брусніцу перабраць, прамыць, перасыпаць цукрам і запоўніць ёю паглыбленні ў яблыках.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.12.2014 | Комментарии (0)

    Цеста прыгатаваць па асноўнай рэцэптуры, раскачаць пласт таўшчынёй 1 см, пласт нарэзаць на квадраты.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі памыць, зрэзаць зверху прыкладна 1/3, выдаліць сэрцавіну.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 95 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.12.2014 | Комментарии (0)

    Тварог, 8 сталовых лыжак вады, масла, ваніль, соль і цукар перамяшаць.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 146 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.12.2014 | Комментарии (0)

    Грушы ці яблыкі ачысціць ад скуркі, калі яны вялікія, тое пераразаць напалову і ўторкнуць у іх па 2 ці 3 гваздзічкі.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 89 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.12.2014 | Комментарии (0)

    Памыць яблыкі, выдаліць асяродкі, у кожным яблыку зрабіць неглыбокае выманне.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.12.2014 | Комментарии (0)

    Посуд, у якім будзе выпякацца страва, вышмараваць маслам і пасыпаць сухарамі.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 92 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.12.2014 | Комментарии (0)

    У вычышчаных яблыкаў выдаліць асяродак і нарэзаць іх долькамі.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 85 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.12.2014 | Комментарии (0)

    Буйныя яблыкі нарэзаць на лусты, абцерці цытрынай, скласці ў металічную талерку, уліць рому, усыпаць 1/4 шклянкі цукру, накрыць іншай талеркай, размяшаць, вытрымаць 30 хвілін.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 84 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.12.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі вымыць, выняць асяродак. Для гэтага зразаюць верх (дзе хвосцік), яго (верх) не выкідвайце, ім хораша накрыць начынены яблык перад тым, як ставіць у духоўку.

    Стравы з садавіны і ягад | Просмотров: 124 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.12.2014 | Комментарии (0)