Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 315
    Паказана матэрыялаў: 1-50
    Старонкі: 1 2 3 ... 6 7 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Зварыць рыс каля 4-х шклянак і раскласці на бляху з вялікімі борцікамі. Цыбулю дробна нарэзаць і перамяшаць з фаршам.

    Запяканка | Просмотров: 108 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыс бланшуйце 5 хвілін, затым заліце гарачым малаком, пасаліце, сварыце да гатовасці і астудзіце. Бялкі адлучыце ад жаўткоў. Рыс перамяшайце з маслам, ванільным цукрам, дробна нарэзанымі слівамі, цэдрай, яечнымі жаўткамі.

    Запяканка | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячае малако ўсыпаць рыс і варыць да загусцення; пасля гэтага пасаліць, пакласці цукар, добра размяшаць, выкласці на патэльню, пасыпаць сухарамі і запекчы.

    Запяканка | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Адварыць рыс. Цыбулю дробна пасекчы, патушыць у тлушчы, дадаць рыс, перамяшаць і перакласці ў форму, змазаную тлушчам.

    Запяканка | Просмотров: 117 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыс некалькі разоў прамыць, даць вадзе сцячы, усыпаць у кіпячую ваду з малаком, дадаць масла (маргарын), соль, пагатаваць, дадаць цукар, ванілін, перамяшаць, дагатаваць на слабым агні (на рассякальніку).

    Запяканка | Просмотров: 130 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Варым малочны рыс на сярэднім агні, пад вечкам, каля 20 хвілін. Даём кашы астыць. Разбіваем яйкі, адлучаем бялкі ад жаўткоў.

    Запяканка | Просмотров: 95 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыс старанна прамыць. У рондаль ўліць 4 шклянкі вады, дадаць соль, спецыі і давесці да кіпення.

    Запяканка | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячую ваду пакласці рыс, соль, цукар і варыць, памешваючы, 10-15 хвілін. Затым ўліць гарачае малако і размяшаць.

    Запяканка | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыс некалькі разоў прамыць, даць вадзе сцячы, усыпаць у кіпячую ваду з малаком (2 шклянкі), дадаць 1 сталовую лыжку масла (маргарыну), соль, перамяшаць.

    Запяканка | Просмотров: 114 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыс адварыць. З пячонкі зняць плёнкі, прамыць, прапусціць праз мясасечку. Цыбулю і часнык дробна нарэзаць, не змешваючы, моркву нацерці.

    Запяканка | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыс сварыць. Мускул грабешка расшчапіць уздоўж валокнаў і перамяшаць з вараным рысам.

    Запяканка | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Нагрэць аліўкавы алей ў вялікім рондалі. Абсмажыць цыбулю на працягу 5 хвілін да мяккасці.

    Запяканка | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць рыс, пакінуць прыкладна на гадзіну, затым зліць пакінутую ваду і даць абсохнуць.

    Запяканка | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Kарычневы рыс цвярдзейшы, чым іншыя гатункі, што надае гэтай запяканцы асаблівасць.

    Запяканка | Просмотров: 121 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Усыпаць рыс у кіпячае малако, дадаць 2 г. л солі і варыць 18 -20 хвілін, часта мяшаючы.

    Запяканка | Просмотров: 107 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Прамыты рыс усыпаць у кіпячую ваду ў суадносінах 1:6 і адварыць да гатовасці. Адвараны рыс астудзіць. Грэцкія арэхі здрабніць блендэрам.

    Запяканка | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыс некалькі разоў прамыць, даць вадзе сцячы, усыпаць у кіпячае малако з вадой, дадаць 1 сталовую лыжку масла (маргарыну), соль, цытрынавую скарынку і сварыць на слабым агні (на рассякальніку).

    Запяканка | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    У адвараны рыс выпусціце сырыя яйкі, размяшайце, затым ўзбіце да з'яўлення пены, дадайце цукровы пясок і здробненыя арэхі.

    Запяканка | Просмотров: 90 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Адварыць рассыпісты рыс у салёнай вадзе. Узбіць 10 яйкаў з малаком, пасаліць.

    Запяканка | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыс заліце малаком, сварыце да гатовасці, дадайце фруктозу. Яйка ўзбіце.

    Запяканка | Просмотров: 82 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Калі няма гатовага рысу - адварыць. Грыбы пачысціць, парэзаць дробна і пасмажыць. Пасаліць, паперчыць.

    Запяканка | Просмотров: 135 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў 0,75 л кіпячай вады растварыце булённыя кубікі. Кабачкі нарэжце лустачкамі, кветкі, выдаліўшы песцікі, разрэжце на 4 часці.

     

    Запяканка | Просмотров: 108 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыбу нарэжце невялікімі кавалачкамі, пасаліце, дадайце яйка і перамяшайце з сухарамі да атрымання аднастайнай масы.

    Запяканка | Просмотров: 126 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Для партугальскай кухні характэрна выкарыстоўваць вялікую колькасць гародніны, а яшчэ партугальцы вельмі любяць рыбу.

    Запяканка | Просмотров: 140 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Рыбу вымыць, нарэзаць кубікамі і апырскаць сокам лайма. Цыбулю ачысціць. Зялёныя часткі цыбулі нарэзаць тонкімі палоскамі, белыя - дробна насекчы.

    Запяканка | Просмотров: 128 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы нарэзаць тонкімі пласцінкамі і абсмажыць да гатовасці ў невялікай колькасці масла.

    Запяканка | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу адварыць, даць астыць, перакруціць праз мясасечку, дадаць яйка, муку, масла, перамяшаць.

    Запяканка | Просмотров: 116 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць бульбу. Расцерці яе ў пюрэ, дадаўшы малако, масла і спецыі. Давесці малако да кіпення, дадаць спецыі і соль.

    Запяканка | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Гарбуз чысцім, наразаем лустачкамі, складваем ў рондальчык, заліваем падсоленай вадой і варым хвілін 15.

    Запяканка | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаную бульбу сварыць да гатовасці, пасаліць, зліць палову бульбянога адвара і дадаць пару сталовых лыжак алею. Расцерці ў пюрэ.

    Запяканка | Просмотров: 125 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Прамытае мяса (мякаць) прапусціць праз мясасечку і злёгку падсмажыць на патэльні; дадаць дробна нарэзаную падсмажаную цыбулю, тамат-пюрэ, соль, перац, трохі булёна ці вады і тушыць на слабым агні пад вечкам 15-20 хвілін.

    Запяканка | Просмотров: 147 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Моркву адварыць "у мундзіры", астудзіць, пачысціць і здрабніць у блендэры (ці нацерці на дробнай тарцы), пабегі крапівы дробна пасекчы, усё перамяшаць з манкай, яйкамі і цукрам, пасаліць і старанна вымешаць.

    Запяканка | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Варыць макароны ў кіпячай падсоленай вадзе каля 5 хвілін. Перакласці ў сіта і даць сцячы.

    Запяканка | Просмотров: 137 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Філе дробна нарэжце ці здрабніце ў блендэры, змяшайце з негустым бульбяным пюрэ. У прыгатаваную масу дадайце кукурузу і перамяшайце.

    Запяканка | Просмотров: 107 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць фарш з курынай паляндвіцы, дробна яго пасекшы. Дробна нарэзаць цыбулю, перамяшаць з фаршам, падсаліўшы і паперчыўшы.

    Запяканка | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Разагрэць патэльню з алеем, абсмажыць курыную паляндвіцу, нарэзаную саломкай, пакласці сечаную цыбулю-парэю, абсмажыць, паперчыць і пасаліць.

    Запяканка | Просмотров: 125 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Да гатовасці звычайным спосабам адварыць грэчку ў злёгку падсоленай вадзе.

    Запяканка | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Высыпаць у 380 г кіпячага булёна кукурузныя крупы і 15 хвілін варыць на слабым агні. Булачку размачыць, адціснуць і расцерці. Цыбулю і часнык пасекчы.

    Запяканка | Просмотров: 124 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў кіпячую ваду дадайце соль, цукар, засыпце кукурузную муку, бесперапынна памешваючы, пакуль вада зноў не закіпіць.

    Запяканка | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Свежую капусту сякуць і прыпускаюць у невялікай колькасці вады ў зачыненым посудзе.

    Запяканка | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаць кабачкі ўздоўж на пластыкі каля 0,5 см таўшчынёй, абкачаць у муце, абсмажыць да скарыначкі і мяккасці.

    Запяканка | Просмотров: 154 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Яйкі варыць 5 хвілін і ачысціць. Салеру нарэзаць дробнымі кубікамі, моркву нашаткаваць, кальрабі нарэзаць саломкай, мангольд - палоскамі, зялёную цыбулю - тонкімі кольцамі.

    Запяканка | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Адвараную бульбу прасмажваюць, дадаюць яйкі, тлушч, соль, і змешваюць.

    Запяканка | Просмотров: 116 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.08.2014 | Комментарии (0)

    Тварог, яйкі і цукар перамяшайце і ўсыпце манку. Садавіну ачысціце ад лупіны і насення, нарэжце кавалачкамі і дадайце ў тварог.

    Запяканка | Просмотров: 136 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Вымыць бульбу і адварваць у лупіне 20 хвілін. Сыр мацарэла нарэзаць тонкімі лустачкамі.

    Запяканка | Просмотров: 123 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Ў форму ці патэльню (злёгку змазаную маслам) паскладаць пластамі фарш, шпінат, гарошак, бульбяное пюрэ і зверху цёрты сыр. Кожны пласт пасаліць.

    Запяканка | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Закіпяціць малако, дадаўшы туды соль. Усыпаць рыс і варыць 30 хвілін на слабым агні.

    Запяканка | Просмотров: 130 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Батон нарэжце лустачкамі. Абапал абсмажце іх у масле (4 сталовыя лыжкі) да утварэння залацістай скарыначкі.

    Запяканка | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    1. Хлеб наразаем невялікімі кубікамі і ўкладваем ў форму

    2. Рыхтуем заліванне. Яйкі ўзбіваем з соллю і гарчыцай

    Запяканка | Просмотров: 134 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі нарэзаць тонкімі долькамі (уздоўж), змяшаць з цукрам, цытрынавым сокам, цэдрай і разынкамі. Пакінуць на 1 гадзіну прамарынавацца.

    Запяканка | Просмотров: 121 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.08.2014 | Комментарии (0)