Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Крупяныя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 147
    Паказана матэрыялаў: 1-50
    Старонкі: 1 2 3 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Грачаныя крупы перабраць, пасушыць 5-10 хвілін на блясе ў смажыльнай шафе і вельмі дробна размалоць у муку, скарыстаўшыся кавамолкай.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 141 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.12.2014 | Комментарии (0)

    У эмаляваны рондаль уліць паўшклянкі цёплага малака і развесці ў ім дрожджы. Дадаць яшчэ 1,5 шклянкі малака.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.12.2014 | Комментарии (0)

    У эмаляваны рондаль усыпаць грачаную муку, уліць 2 шклянкі цёплага малака, папярэдне развядучы ў ім дрожжы. Усё добра змяшаць і паставіць у цёплае месца.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.12.2014 | Комментарии (0)

    Грачаныя крупы перабраць, пасушыць 5-10 хвілін на блясе ў смажыльнай шафе і вельмі дробна размалоць у муку, скарыстаўшыся кавамолкай.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 97 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.12.2014 | Комментарии (0)

    У эмаляваны рондаль усыпаць грачаную муку, уліць дзве шклянкі цёплага малака, папярэдне развёўшы ў ім дрожжы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 103 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.12.2014 | Комментарии (0)

    У эмаляваны рондаль усыпаць грачаную муку, уліць 2 шклянкі цёплага малака, папярэдне развядучы ў ім дрожджы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 138 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.12.2014 | Комментарии (0)

    Узяць 400 г грачанай і 400 г пшанічнай мукі, 4,5-5 шклянак цёплай вады, дадаць соль, цукар, добра вымешаць, выбіць.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.12.2014 | Комментарии (0)

    Дзве траціны нормы малака, дрожджы, муку, сметанкавае масла, жаўткі вымешаць, даць падысці.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.12.2014 | Комментарии (0)

    Халодную ваду развесці з такім жа аб'ёмам мукі і заварыць гэтае цеста гарачай вадой, размяшаць, астудзіць, дадаць дрожджы, даць падысці.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 103 | Добавил: wawkalaki | Дата: 02.12.2014 | Комментарии (0)

    У 1/2 шклянкі вельмі цёплай вады з 1 г. л. мукі + 1 г. л. цукру размяшала 1 г.л. без горкі дрожджаў.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 96 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.12.2014 | Комментарии (0)

    Спачатку рыхтуецца дражжавое цеста. Малако (3/4 агульнай колькасці) падцяпліць да 35-40° і растварыць у ім дрожджы. Дадаць муку і яйкі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 123 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.12.2014 | Комментарии (0)

    Прасеяць у міску 100 гр грачанай мукі і 1/2 г. л солі. Зрабіць паглыбленне ў цэнтры і дадаць 1 яйка.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 134 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.12.2014 | Комментарии (0)

    Бліны смачныя, але трохі дзіўныя. Цеста атрымліваецца не маналітнае, як у звычайных пшанічных блінах, а друзлае, рассыпістае і трохі крупчастае.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 123 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.12.2014 | Комментарии (0)

    Грачаную муку развесці ў 1 шклянцы халоднага малака і заварыць 2 шклянкамі гарачага, астудзіць.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 109 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.12.2014 | Комментарии (0)

    У вадзе развесці дрожджы, дадаць усю пшанічную муку і роўны аб'ём грачанай, даць падысці.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 139 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.12.2014 | Комментарии (0)

    У двух шклянках цёплага малака разводзяць грачаную муку і дрожжы. Пасля 1-1,5 гадзіны закісання дадаюць жаўткі, расцёртыя са сметанкавым маслам і смятанай, пшанічную муку, астатняе малако, соль, цукар.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.12.2014 | Комментарии (0)

    Грачаныя крупы перабраць, пасушыць 5-10 хвілін на блясе ў смажыльнай шафе і вельмі дробна размалоць у муку, скарыстаўшыся кавамолкай.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.12.2014 | Комментарии (0)

    Грачаную муку змяшаць з пшанічнай і, аддзяліўшы палову, замясіць рошчыну на сумесі вады і малака.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 01.12.2014 | Комментарии (0)

    У эмаляваны рондаль усыпаць грачаную муку, уліць 2 шклянкі цёплага малака, папярэдне развядучы ў ім дрожджы. Усё добра размяшаць і паставіць у цёплае месца.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    Грачаныя крупы перабраць, пасушыць 5-10 хвілін на блясе ў смажыльнай шафе і вельмі дробна размалоць у муку, скарыстаўшыся кавамолкай.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    Грачаныя крупы перабраць, пасушыць 5-10 хвілін на блясе ў смажыльнай шафе і вельмі дробна размалоць у муку, скарыстаўшыся кавамолкай.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    Замясіць цеста: узяць 400 г грачанай мукі, 200 г пшанічнай мукі, 2,5 шклянкі цёплай вады, дрожджаў прыкладна 10 г.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    Паставіць рошчыну з 0,75 шклянкі цёплага малака, дрожджаў і пшанічнай мукі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 130 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    Замясіць цеста з мукі, 0,6 л цёплага малака і дрожджаў. Калі паднімецца, уліць сумесь з 0,2 л цёплага малака і жаўткоў, дадаць растопленае сметанкавае масла, соль, цукар, вымесіць, даць падняцца.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць рошчыну з пшанічнай мукі: 25-30 г дражджэй пакласці ў посуд, дадаць 2 шклянкі ледзь цёплага малака; размяшаць дрожджы і ўсыпаць 400г мукі, выбіць, даць падысці ў цёплым месцы.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    Прасеяць 4 шклянкі грачанай мукі (яе можна атрымаць, змалоўшы ядрыцу ў кавамолцы).

    Крупяныя стравы | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць 3 шклянкі грачанай і шклянку пшанічнай мукі, развесці цёплай вадой, дадаць 50 г дрожджаў і паставіць у цёплае месца, каб цеста падышло.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 108 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    Лічыцца, што спрадвечна бліны рабіліся з грачанай мукі - бліны на пшанічнай муце не атрымліваюцца такімі пухлымі. Акрамя таго, бліны з грэчкі валодаюць вельмі прыемным густам з лёгкай кіслінкай.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 79 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    Заварнымі гэтыя бліны завуць таму, што муку або рошчыну заварваюць кіпенем. Выкарыстоўваць трэба не кіпячую ваду, а толькі нагрэтую да кіпення.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 130 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    У цеплым малацэ (2/3 агульнай колькасці) развесці дрожджы, цукар, дадаць растопленае масла, жаўткі, дабра перамяшаць, усыпаць грэцкую муку, ўсе ўзбіць, паставіць у цеплае месца.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 103 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    Цеста для бліноў трэба паставіць за 2 - 3 гадзіны да таго, як іх падаваць да стала.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 114 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    200 г грачанай мукі і 200 г пшанічнай мукі размешваюць у 3 шклянках халоднага малака,

    Крупяныя стравы | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    Муку заліваем 100 мл цёплага малака, дадаем дрожджы і ставім у цёплае месца на 2 - 2, 5 гадзіны.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    Дзве шклянкі самай лепшай грачанай мукі ўсыпаць у чыста вычышчаную патэльню, паставіць у духавую печ, каб мука падсмажылася.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 124 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.11.2014 | Комментарии (0)

    Шыйку абпаліць, ачысціць, прамыць. Прыгатаваць рассыпістую грэцкую або ячную кашу, перамяшаць яе з нашаткаванай падсмажанай цыбуляй і кавалачкамі сырой печані, соллю і перцам.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Ізюмінка гэтай стравы - у двух відах начыння. Прычым адзін від фаршу ўкладваецца пад скурку, а другі - унутр птушкі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Акуратна, каб не парвалася, зняць скуру з гусінай шыі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 114 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Трэску (камбалу або карпа) апрацаваць, дробную рыбу пакінуць цэлай, а буйную нарэзаць на кавалкі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 107 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Узяць 2 кг баранавага кумпяка, вымачыць 5-6 гадзін у 2 л марынада (1 шклянка воцату і 1 шклянка віна,

    Крупяныя стравы | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Грачаныя крупы перамыць у халоднай вадзе, заварыць кіпенем, змяшаць з дробна пасечанымі крутымі яйкамі, пасаліць,

    Крупяныя стравы | Просмотров: 109 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Грачаныя крупы перамыць у халоднай вадзе, заварыць кіпенем, змяшаць з дробна пасечанымі 5 крутымі яйкамі,

    Крупяныя стравы | Просмотров: 90 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць да паловы гатовасці крутую грачаную кашу. Змяшаць з дробна пасечанай сырой цялячай пячонкай, пакласці солі. 1/8 або 1/4 фунта масла, гледзячы па тым, як тлуста сетка, 2-3 крутых дробна пасечаных яйка.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Узяць буйных грачаных круп, перамыць іх ў халоднай вадзе, скласці ў рондальчык, змяшаць з вельмі дробна пасечанай сыройй цялячай пячонкай, пакласці солі, 1/8 або 1/4 фунта масла (гледзячы па тым, як тлуста сетка), 2 яйкі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 104 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Калі вы аддаеце перавагу вегетарыянскай кухні, то гэты кулінарны рэцэпт падрыхтоўкі пяльменяў з грачанай мукі з цыбуляй вам спадабаецца.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Уліць у рондальчык 1 1/2 шклянкі малака, пакласці адну сталовую лыжку дробнага цукру і трохі нацёртай цытрынавай цэдры, паставіць на агонь.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Разагрэць топленае масла, спасераваць у ім кольцы цыбулі, пакласці лустачкі мяса і абсмажыць да паўгатоўнасці.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 134 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Вельмі просты, недарагі і смачны кулінарны рэцэпт паштэта з грэчкі. Такі паштэт падыдзе для паўсядзённага меню, напрыклад, да сняданку.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Зварыць рассыпістую грачаную кашу. Вымыць памідоры, зрэзаць з іх верхавіны і выняць сярэдзіну, пакінуўшы даволі тоўстыя бокі.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Злучыць у рондалі 50 г сметанкавага масла, 50 г грачанай мукі і 600 мл малака.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)

    Мяса солім, перчым, на 4 кавалачка кладзем па палоўцы зубчыка часныку, зверху затуляем яшчэ 4 кавалачкамі мяса, пакідаем на 1 гадзіну.

    Крупяныя стравы | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 16.11.2014 | Комментарии (0)