Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Закускі

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 80
    Паказана матэрыялаў: 1-50
    Старонкі: 1 2 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Скумбрыю ачысціць ад скуры і адлучыць паляндвіцу ад костак. Здрабніць паляндвіцу разам з маслам з дапамогай блендэра.

    Закускі | Просмотров: 136 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Бурак нашаткаваць. Чатыры сырых жаўтка расцерці са сметанкавым маслам, дадаць сухары, пятрушку, бурак, смятану і два сырых яйка. Пасаліць, паперчыць і добра размяшаць.

    Закускі | Просмотров: 150 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Селядзец ачысціць ад скуры і костак, прапусціць праз мясасечку разам з белакачаннай капустай і паловай нормы рэпчатай цыбулі. Дадаць сліўкі, чорны молаты перац, перамяшаць і добра ўзбіць. Падсмажыць дробна нарэзаную цыбулю на алеі, дадаць яе ў фаршмак, ізноў усё ўзбіць.

    Закускі | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Селядзец разрабіць, выняць косткі, мякаць вымачыць у кіпячонай вадзе ці гарбаце з малаком. Прапусціць праз мясасечку, дадаць цыбулю, размочаны ў вадзе ці малацэ хлеб, вычышчанае яблыка без асяродку (лепш антонаўскае), усё разам яшчэ раз прапусціць праз мясасечку.

    Закускі | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Селядзец вымачыць у малацэ, ачысціць ад костак і дробна пасекчы. Гэтак жа дробна пасекчы звараныя ўкрутую яйкі і цыбулю. Хлеб вымачыць у віне. Яблыкі нацерці на тарцы. Усё змяшаць, заправіць алеем, дадаць па густу цукар і перац.

    Закускі | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Селядзец ачысціць ад костак і вымачыць у малацэ. Цыбулю пасераваць у алеі да залацістага колеру. Бульбу адварыць у мундзіры.

    Закускі | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Пасячы смажаную, пакінутую ад смажаніны цяляціну, пакласці вымачаны, вычышчаны і дробна пасечаны шатландскі селядзец.

    Закускі | Просмотров: 109 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Селядзец ачысціць ад костак, вымачыць у малацэ ці ў вадзе, нарэзаць і прапусціць 2-3 разы праз мясасечку разам з хлебам, вымачаным у малацэ. Дадаць расцёртае сметанкавае масла, нацёрты на буйнай тарцы сыр, перац, перамяшаць і пакласці на талерку.

    Закускі | Просмотров: 125 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу прапусціце праз мясасечку, ўліце 1 сталовую лыжку разагрэтага масла і перамяшайце. Дадайце частку цёртага сыра, соль, пасераваную цыбулю і смятану, змяшаную з 3 жаўткамі.

    Закускі | Просмотров: 107 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Пасту размарозіць, прыпусціць у невялікай колькасці вады і астудзіць. Злучыць з кавалачкамі паляндвіцы селядца, замочанымі у вадзе чэрствым хлебам і пасераванай цыбуляй.

    Закускі | Просмотров: 120 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Прапусціць праз мясасечку селядзец, вараную моркву, смятанкавае масла. Пасыпаць сечаным яйкам і зялёнай цыбуляй. Побач пакласці нарэзаныя кружочкамі свежыя агуркі.

    Закускі | Просмотров: 120 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу, селядца і цыбуліны прапусціць праз мясасечку. У атрыманую масу ўліць алей і ўсыпаць палову дробна нарэзанай зеляніны. Добра перамяшаць, скруціць валік і выкласці ў сялёдачніцу, абшмараваць маянэзам.

    Закускі | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Фаршмак - страва усходнепрускай кухні з сечанага селядца, запечанага з бульбай, якая падаецца на закуску. У габрэйскай кухні фаршмак трансфармаваўся ў халодную закуску з сечанага селядца.

    Закускі | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю дробна-дробна пасекчы нажом ці здрабніць у працэсары. Вараныя яйкі падзяліць на жаўткі і бялкі. бялкі дробна пасекчы, жаўткі пасекчы, а затым расцерці з воцатам. Яблыка нацерці на дробнай тарцы.

    Закускі | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Вытрыбушыць селядца, у залежнасці ад ступені яго салёнасці патрымаць 2-4 гадзіны ў малацэ.

    Закускі | Просмотров: 104 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    З вымачаных селядцоў выдаліць косткі. Цыбулю, нарэзаную кольцамі, падрумяніць на масле. Філе селядцоў пасячы (не вельмі дробна), дадаць замочаны ў вадзе і адціснуты белы хлеб, нарэзаны дробнымі кубікамі ачышчаны яблык, смятану, абсмажаную цыбулю, перамяшаць.

    Закускі | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Селядца разрабіць і вымачыць у малацэ. Селядца вымочваюць ад 2 да 4 гадзін - у залежнасці ад ступені яго салёнасці.

    Закускі | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Салёную цюльку перабраць, адлучыць староннія прымешкі і вымачыць у халоднай вадзе так, каб утрыманне солі ў вымачанай рыбе не перавышала 3%.

    Закускі | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Селядзец вымачыць у малацэ, ачысціць ад костак і прапусціць праз мясасечку разам з цыбуляй і салам. Заправіць сумессю з алею і воцату з гарчыцай, цукрам і сечанай зелянінай.

    Закускі | Просмотров: 117 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу ачысціць, вымыць і адварваць 20 хвілін. Курыную паляндвіцу адварваць 25 хвілін.

    Закускі | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Качан капусты (без храпкі) разрэзаць на чатыры часткі і адварыць у падсоленай вадзе.

    Закускі | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Усе прадукты, акрамя маянэза, двойчы прапусціць праз мясасечку, заправіць маянэзам і старанна перамяшаць.

    Закускі | Просмотров: 107 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Здрабніць тафу ў працэсары (міксерам) да аднастайнай масы. Тушыць грыбы ў мінімальнай колькасці вады да гатовасці, дадаць цыбулю і соль, давесці да кіпення і дадаць тафу.

    Закускі | Просмотров: 103 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Капусту і бульбу (вычышчаную) сварыць, батон замачыць у гарачым малацэ.

    Закускі | Просмотров: 123 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Селядзец вымачыць у малацэ ці ў вадзе, ачысціць ад костак і прапусціць праз мясасечку разам з адным яйкам, цыбуляй, вычышчанымі ад лупіны і асяродку яблыкамі і тоўчанымі ядрамі арэхаў.

    Закускі | Просмотров: 95 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Селядца разрабіце на паляндвіцу без скуры. Яблыка ачысціце. Цыбулю дробна нарэжце і абсмажце на часткі масла.

    Закускі | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Астуджаную ялавічыну, паляндвіцу селядца без скуры і костак, цыбулю і бульбу 3-4 разы прапусціце праз мясасечку з дробнай рашоткай.

    Закускі | Просмотров: 108 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Паляндвіцу селядца вымачыць і двойчы прапусціць праз мясасечку. Бульбу зварыць і працерці з малаком.

    Закускі | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Капусту нашаткуйце і патушыце. Бульбу адварыце і разамніце. Цыбулю нарэжце і спасеруйце. Хлеб замачыце ў малацэ і адцісніце. Капусту, бульбу і хлеб злучыце, вымешайце з сырымі жаўткамі, смятанай, цыбуляй, сечанай кількай, перцам, соллю.

    Закускі | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Працёршы скрозь рэшата выпечаную ці адвараную бульбу, пакласці туды 1-2 пасечаныя і падсмажаныя у масле цыбуліны, солі і перцу па густу, смятану, 3 жаўтка, 1/4 нацёртага пармезану, 2 сталовыя лыжкі мукі, сечанага кропу і пятрушкі.

    Закускі | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Дробна нарэзаць бульбу і цыбулю, паляндвіцу селядца нарэзаць дробнымі кавалачкамі, усе тры кампанента акуратна скласці пластамі. Добра прамазаць кожны пласт маянэзам.

    Закускі | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Пачысціць селядца. Сварыць ўкрутую і пачысціць яйкі. Цыбулю пачысціць і парэзаць на часткі.

    Закускі | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтуем ўсе прадукты. Рэпчатую цыбулю і бульбу ачысцім. Селядзец прамыць, зняць скуру, выдаліць косткі і вантробы, разрабіць на паляндвіцу.

    Закускі | Просмотров: 108 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Філе селядца замачыць у халоднай вадзе ў плыні аднаго-дзвюх гадзін, затым прапусціць праз мясасечку ці дробна насекчы нажом.

    Закускі | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Ялавічыну, селядзец, бульбу, цыбулю прапусціць праз мясасечку. У гэту масу дадаць смятану, яйкі, пасаліць паперчыць і добра перамяшаць.

    Закускі | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Вараную ці смажаную ялавічыну, цяляціну ці бараніну і селядзец, папярэдне вымачаны, вычышчаны ад скуры і костак, прапусціць праз мясасечку з частай рашоткай.

    Закускі | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Вытрыбушыць селядца, у залежнасці ад ступені яго салёнасці патрымаць 2-4 гадзіны ў малацэ.

    Закускі | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Фаршмак - закуска габрэйскай кухні. У аснове фаршмака - селядцовы паштэт, для чаго салёны селядзец папярэдне вымочваюць у малацэ, затым выдаляюць скуру, усе костачкі і атрыманую паляндвіцу дробна-дробна сякуць і расціраюць да аднастайнасці.

    Закускі | Просмотров: 133 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяса зарэзу, галавы і вэнджаныя языкі вымачываюць у расоле і вараць.

    Закускі | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Вараць субпрадукты. Адлучаюць мяса ад костак і чысцяць языкі ад скуры.

    Закускі | Просмотров: 125 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Ялавічны язык вымачываюць, апускаюць у кіпень і вараць, пакуль скура не пачне адлучацца.

    Закускі | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Усе субпрадукты вымачываюць у расоле і вараць. Языкі выбіраюць невялікія, каб іх можна было пакласці цалкам, не разразаючы.

    Закускі | Просмотров: 114 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Назва мясных страў халоднага стала, прыгатаваных з цяляціны, ялавічыны, свініны шляхам працяглай варкі і максімальнага разварвання мясной часткі і загусцення булённай.

    Закускі | Просмотров: 202 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Свіную скурку вымочваюць у халоднай вадзе 2 - 3 гадзіны, кладуць у сіта ці карзінку, якую змяшчаюць у посуд для варэння. На скурку кладуць трохі цыбулі, салеры, морквы, пятрушкі, парэя, 3 - 4 лаўровых ліста і палову-цытрыны.

    Закускі | Просмотров: 103 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Халадцы, аспікі і заліўныя вырабляюць пераважна з субпрадуктаў (галоў, ножак, сэрцаў, шкуры і інш.). Гэтыя прадукты ўтрымоўваць высокі адсотак вады і не стойкі.

    Закускі | Просмотров: 117 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Мякаць свіной галавы вымачываюць у расоле і вараць. Адлучаюць косткі, а мяса астуджаюць і наразаюць на кавалкі ў 2 - 3 см. Ялавічныя рубцы вараць, астуджаюць і наразаюць кубікамі ў 1 см.

    Закускі | Просмотров: 117 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Сэрца, ныркі і мякаць свіной галавы вымачываюць у расоле і вараць. Адлучаюць косткі свіной галавы, а ўсё астатняе наразаюць кубікамі ў 15 мм.

    Закускі | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Бяруць вялікі ялавічны язык, па магчымасці вэнджаны, вараць, здымаюць з яго скуру, астуджаюць, наразаюць тонкімі лустачкамі.

    Закускі | Просмотров: 145 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Яго падрыхтоўваюць такім жа спосабам, як аспік з языком, з той розніцай, што замест языка выкарыстоўваюць каўбасу, нарэзаную тонкімі кружочкамі.

    Закускі | Просмотров: 131 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    Яго падрыхтоўваюць гэтак жа, як іншыя аспікі, з той розніцай, што замест языка ці каўбасы зверху кладуць тонка нарэзаныя кавалачкі вяндліны.

    Закускі | Просмотров: 134 | Добавил: wawkalaki | Дата: 08.07.2014 | Комментарии (0)

    1-50 51-80