Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Гароднінныя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 81
    Паказана матэрыялаў: 1-50
    Старонкі: 1 2 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Цыбулю дробна нарэзаць, абсмажыць на масле. Змяшаць рыс, цыбулю, дробна нарэзаную люцэрну і яйка. Сфармаваць катлеты, абкачаць у сухарах і абсмажыць на масле. Падаваць са смятанай ці таматавым соусам.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 97 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    У кіпячую падсоленую ваду закладваюць дробна нарэзаную лебяду і аўсяныя крупы, вараць кашу да гатовасці. Астуджаюць, фармуюць катлеты, смажаць.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 114 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Мясны фарш (400 г) змяшаць з размочаным у малацэ белым хлебам (70 г), прапусціць праз мясасечку, дадаць здробнены часнык (2 зубка),

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Лісце трыпутніка прамыць, пасекчы, тушыць з малаком і маслам 10 хвілін, затым тонкім струменьчыкам, бесперапынна памешваючы, каб не ўтварылася камякоў, усыпаць манку, варыць яшчэ 10 хвілін.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 90 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Усе інгрэдыенты старанна перамяшаць, сфармаваць катлеты, абкачаць у паніровачных сухарах і смажыць на масле.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 97 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Перамяшаць усе інгрэдыенты. Калі прыгатаваная маса вельмі густая, дадаць трохі малака. Сфармаваць катлеты, абкачаць у хлебнай дробцы і смажыць. Падаваць з сокам цытрыны (па густу).

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 83 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Рыс адварыце да гатовасці, змяшайце з дробна нарэзаным хвашчом і яйкам, дадайце соль па густу, зрабіце катлеты, абкачайце ў сухарах, абсмажце да залацістай скарыначкі.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 72 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бурак натрыце на буйнай тарцы. Заліце шклянкай вады, давядзіце да кіпення, усыпце манныя крупы і варыце 15 хвілін, затым злёгку астудзіце і дадайце яйка.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу памыць, зварыць у лупінах, астудзіць, абабраць, прапусціць праз мясарубку. Бульбяную масу змяшаць з маслам, расцёртым з жаўткамі, мукой, змельчанымі на буйной тарцы яблыкамі, содай, соллю і ўзбітымі бялкамі.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 95 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу адварыць у падсоленай вадзе, ваду зліць. Бульбу працерці, дадаць яйкі, цёрты сыр, муку (пакінуць трохі для паніравання), перац і перамяшаць.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 117 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    У гатовае бульбянае пюрэ дадаюць дробна нарэзаную тушаную крапіву, пасераваную цыбулю, соль, спецыі, фармуюць катлеты, паніруюць ў муце і пякуць.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Капусту дробна нарэзаць, пакласці ў рондаль, дадаць ваду, 1 сталовую лыжку расліннага алею і тушыць да паўгатоўнасці.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Невялікія качанчыкі фенхеля разразаюць уздоўж, тушаць на патэльні ў сметанкавым масле 15-20 хвілін, соляць.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 85 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    З варанага вычышчанага бурака выдаліць сярэдзіну мякаці, пасекчы і дадаць да яе злёгку абсмажаныя моркву і цыбулю, а таксама прыпушчаную капусту.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 84 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаныя бурак, моркву, салеру нарэзаць кубікамі, дадаць масла, воцат, трохі вады і патушыць пад вечкам да гатовасці (25-30 хвілін.), перыядычна памешваючы іх.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 92 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Адвараны і вычышчаны бурак нарэзаць саломкай, падсмажыць на маргарыне, дадаць пасераваную цыбулю, смятану, пасаліць і тушыць 10-15 хвілін.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 96 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаны бурак нацерці на тарцы з буйнымі адтулінамі ці нашаткаваць саломкай.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 90 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Чарнасліў прамыць і адварыць у невялікай колькасці вады (10-15 хвілін). Адвар зліць, а чарнасліў дробна пасекчы, папярэдне выдаліўшы костачкі.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Вараны вычышчаны бурак нацерці на дробнай тарцы, перамяшаць з кменам, пасаліць і дадаць расцёрты з малаком тварог. Пры жаданні можна дадаць трохі цукру.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 120 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Для гэтага рэцэпту больш усяго падыдзе дробная бульбу з цёмна-ружовай лупінай. Бульбу дбайна вымыць шчоткай. У рондалі закіпяціць ваду, падсаліць.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Разагрэць духоўку да 200 гр. С. Пакласці 750 г маладой бульбы ў форму для духоўкі. Разабраць цэлую галоўку часныку на долькі і змесцаваць іх паміж бульбінамі.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 83 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Маладую бульбу аскрэбці, памыць, абсушыць, буйныя клубні разрэзаць. Бульбіну (калі дробная, то 2-3 штукі), галінку кропу, лісточак мяты і кавалачак масла пакласці на алюмініевую фольгу, пасаліць.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Разагрэць духоўку да 160 гр. С. Нацерці долькай часныку форму для запекання, затым вышмараваць маслам.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 108 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Абабраную бульбу надраць на тарцы, змяшаць з мукой, сыраквашай, соллю і содай і адразу ж выпячы бліны на разагрэтай патэльні, падмазанай кавалачкам сала.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 92 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу абабраць, надраць на тарцы. Каб бульба не пацямнела, трэба спачатку сцерці па ўсёй паверхні таркі ачышчаную цыбулю. У бульбяную масу ўбіць яйка, дадаць смятану, муку, соль, усё перамяшаць. Выпякаць бліны на разагрэтай патэльні, падмазанай кавалачкам сала.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 139 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бататкі сварыць да мяккасці. Зліць вадзіцу, астудзіць.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бліны з бульбы. Лакальная назва драчы. Гатуюць з дранай ( таркаванай) на тарцы бульбы, у якую часам дадаюць муку.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу вычышчаную нацерці на тарцы, дадаць перац, соль і ўсё старанна перамяшаць.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Сырую бульбу дзярэм на дробнай тарцы (зрэшты, з памеркамі таркі можна імправізаваць), дадаць муку, сыраквашу, соль і старанна зьмяшаць. Бярэм патэльню, награем яе моцна, заліваем туды алей (не шкадуючы) і атрыманае цеста выкладаем на патэльню.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 93 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбачку чысцім і тром на самую дробную тарку. Пячонку здрабняем блендэрам да аднастайнага стану, дадаем цыбулю. Дадаем яйка. Добра змешваем з бульбачкай, солім па густу і кладзём адну лыжку крухмалу.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Чысцім бульбу і здрабняем блендэрам, можна на дробную тарку, цыбулю туды ж. і выкладваем на марлю каб сцёк лішні сок (сцячы павінна каля 1 шклянкі вадкасці).

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Для пачатку натром бульбу на дробнай тарцы, у атрыманую масу дадаем 1 яйка, 2 сталовыя лыжкі мукі, трохі солі і чорнага перцу, можна яшчэ дадаць дробку соды. Старанна змешваем. З атрыманай масы на добра разагрэтым алеі абсмажваем аладкі да хрумсткай скарыначкі.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаную сырую бульбу нацерці на сярэдняй тарцы, адціснуць, дадаць яйкі, нацёрты на тарцы сыр, муку, соль, перац. Усё добранька вымесіць да аднастайнай масы. Паверхню сэндвічніцы вышмараваць алеем, разагрэць і выкласці бульбяную масу. Выпякаць да гатовасці.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 83 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Нацерці сыр, бульбу, цыбулю на буйнай тарцы. Дадаць у сумесь яйка, трохі малака, соль, муку. Ўсё перамяшаць і выпякаць блінцы .

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу нацерці на дробнай тарцы, адціснуць, вадкасць зліць, дадаць яйкі, муку, нацёртыя на сярэдняй тарцы сардэлькі. Добранька перамяшаць масу.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу пачысціць, нацерці на буйнай тарцы, дадаць цытрынавы сок і добра перамяшаць. Бульбу старанна адціснуць. Салеру пачысціць, памыць і нацерці на буйнай тарцы.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу ачысціць, прамыць і нацерці на тарцы. Таксама паступіць і з цыбуляй. Паляндвіцу ласося нажом парэзаць на маленькія кавалачкі прыкладна па 1 см. Змяшаць у місцы бульбу, рыбу і цыбулю, дадаць яйкі, крухмал. Пасаліць і паперчыць.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 103 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Чысцім і тром на буйнай тарцы бульбу. Солім, перчым. Тром туды ж адну цыбуліну, разбіваем два яечка. Добра змешваем. Прыгатаваць фарш ці купіць гатовы. Солім, перчым яго. Дадаем дробна нарэзаную зялёную цыбулю і зеляніну. Змешваем.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Для падрыхтоўкі мачанкі вэнджаніну нарэзаць на невялікія кавалачкі, цыбулю пацерці на дробнай тарцы. Выкласці вэнджаніну і цыбульную масу на патэльню, падліць трохі вады, дадаць соль, перац, кмен. Тушыць каля 20 хвілін.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 124 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Мак заліць 5 ст. л. кіпеню, перамяшаць, накрыць і пакінуць на 30 хвілін. Дадаць 1 ст. л. цукру, перамяшаць.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Рэжам грудку невялікімі пласцінкамі, дадаем соль, спецыі і пакідаем на некалькі хвілін. Бульбу тром на тарцы прама ў ваду. Добранька прамываем - так бульба не пацямнее і будзе такой белай і залацістай, затым солім, пакідаем на некалькі хвілін і зліваем лішні сок.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатуем начынне: для гэтага дробна нарэжам свежыя шампіньёны, адну цыбулю. Абсмажым на патэльні з мінімальнай колькасцю алею грыбы і цыбулю. Калі начынне будзе гатовае, выкладзем яго на талерку і дамо трохі астыць, затым умяшаем у яго 100 грам смятанкавага сыра.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 80 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Спачатку абсмажваем дадатковыя інгрэдыенты, дадаткі да бульбы. Важны момант: і грыбы, і грудзінка, і цыбуля павінны быць абсмажаны да залацістай, хрумсткай скарыначкі. Для гэтага рэжам вышэйпаказаныя кампаненты кубікамі з гранню 7-8 мм. На патэльню кучай не навальваем, выкладваем у адзін пласт.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 85 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу вычышчаную нацерці на тарцы, дадаць перац, соль і ўсё старанна перамяшаць.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 72 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Яйкі ўзбіць з соллю, дадаць смятану, перамяшаць. Бульбу ачысціць, вымыць, нацерці на тарцы ці прапусціць праз мясасечку. Такім чынам, каўбасу (ці бекон) нарэзаць маленькімі кубікамі. Зеляніну вымыць, абсушыць і дробна пасекчы.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 75 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Батат здрабніць на буйнай тарцы, перакласці ў вялікую міску. Дадаць цыбулю, яйкі, муку, 1 г. л. солі і 1/2 г. л. перцу. Добра перамяшаць. З атрыманага фаршу сфармаваць невялікія авальныя катлеты (павінна атрымаецца каля 12 шт.).

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Мак заліць кіпенем, накрыць вечкам і пакінуць на 30 хвілін. Калі вада цалкам убярэцца і мак набракне, дадаць 1 ст. л. цукру, перамяшаць. Сырую вычышчаную бульбу нацерці на буйнай тарцы, дадаць яйка, муку, старанна перамяшаць і пасаліць.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Бульбу пачысціць, нацерці на буйнай тарцы, дадаць цытрынавы сок і добра перамяшаць. Бульбу старанна адціснуць. Пастарнак памыць, пачысціць і нацерці на буйнай тарцы.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 99 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Рэцэпт дранікаў з бульбы без яйкаў практычна не адрозніваецца ад звычайнага, але ўтрымоўвае маленькую хітрасць - каб бульбяныя дранікі без яйкаў не распадаліся і былі прыгожымі, палову бульбы варта нацерці на дробнай тарцы, а палову - на буйнай.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    Дранікі можна нафаршаваць грыбамі (мясны, рыбны фарш не падыходзіць, бо гэта прадукты бялковай групы). Для гэтага падрыхтаваную бульбяную масу пакласці ў выглядзе аладак на моцна разагрэтую патэльню, пакласці на кожную фарш і зверху зачыніць бульбянай масай. Абсмажыць з усіх бакоў да з'яўлення румянай скарыначкі.

    Гароднінныя стравы | Просмотров: 82 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.07.2014 | Комментарии (0)

    1-50 51-81