-батат (вычышчаны) – 500 г
-цыбуля зялёная (здробненая) - 3 шт.
-яйка (злёгку ўзбітае) - 2 шт.
- мука - 1/2 шклянкі
-соль,
-чорны перац (молаты) - па густу
-алей - 3/4 шклянкі
-смятана (па жаданні).
Батат здрабніць на буйнай тарцы, перакласці ў вялікую міску. Дадаць цыбулю, яйкі, муку, 1 г. л. солі і 1/2 г. л. перцу. Добра перамяшаць. З атрыманага фаршу сфармаваць невялікія авальныя катлеты (павінна атрымаецца каля 12 шт.). У вялікай патэльні на павольным агні разагрэць масла. Выкладваць на распаленую патэльню атрыманыя катлеты, смажыць да залацістага колеру, 4-5 хвілін з кожнага боку. Гатовыя дранікі выкласці на папяровы ручнік. Падаваць халоднымі са смятанай (па жаданні).
|