Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Соусы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 110
    Паказана матэрыялаў: 1-50
    Старонкі: 1 2 3 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Вычышчаныя і нарэзаныя кавалачкамі цыбулі і яблыкі разам з разынкамі і цукрам пакласці ў вялікі рондаль, наліць 0,5 шклянкі вады, давесці да кіпення і варыць на слабым агні, часта памешваючы, да кансістэнцыі густой кашы, дадаць соль, гваздзічку, перац, воцат і варыць яшчэ 10-20 хвілін. Раскласці соус у слоікі і зачыніць фальгой.

    Соусы | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі прамыць у халоднай вадзе, нарэзаць, выдаліць насенне і варыць у зачыненым посудзе да гатовасці.

    Соусы | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Тэхналогія падрыхтоўкі такая ж, як і рэзкага таматавага соусу.

    Соусы | Просмотров: 77 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    5 кг памідораў старанна мыюць, апускаюць у кіпячую ваду на 1-2 хвіліны і адразу пераносяць у халодную. Нажом здымаюць скурку.

    Соусы | Просмотров: 70 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя таматы мыюць, бланшуюць на працягу 20...30 хвілін ці абдаюць кіпячай вадой на працягу 50...60 хвілін, змяшчаюць у халодную ваду.

    Соусы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Аліўкавы алей пакласці ў рондаль і падагрэць на слабым агні. Пакласці цыбулю, часнык і салеру і патушыць 10 хвілін, пакуль цыбуля не стане празрыстай. Пакінутыя кампаненты дадаць да сумесі і, не накрываючы, на ціхім агні варыць 30-45 хвілін, пакуль маса не стане аднастайнай.

    Соусы | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю і часнык пачысціць і парэзаць на кавалачкі. Салеру, моркву і таматы пачысціць. Памыць і парэзаць на кавалачкі. Разагрэць алей, цыбулю і часнык, абсмажыць да празрыстасці, дадаць гародніну і тушыць 4 хвіліны.

    Соусы | Просмотров: 97 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Ўзяць італьянскі соус, 200 г фенхеля, 1 зубок часныку і 1 цыбуліну, абсмажыць да празрыстасці, змяшаць з 1 памідорам, парэзаным на кавалачкі, пагатаваць 5 хвілін і змяшаць з італьянскім таматавым соусам.

    Соусы | Просмотров: 73 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Таматы вымыць, абарваць пладаножкі. Травы вымыць, абсушыць абарваць лісцікі. Часнык і травы пасекчы. Перац вымыць і парэзаць на кольцы.

    Соусы | Просмотров: 84 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваць слоікі. Таматы вымыць, крыж-накрыж надрэзаць і 1 хвіліну бланшаваць у кіпячай вадзе. Затым выняць з кіпеню шумоўкай, абліць халоднай вадой, зняць скурку.

    Соусы | Просмотров: 85 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Таматы бланшаваць у кіпячай вадзе 2 хвіліны, абліць халоднай вадой, зняць скурку, разрэзаць на 4 часці, выразаць цвёрдыя месцы мацавання пладаножак.

    Соусы | Просмотров: 76 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Таматы бланшаваць у кіпячай вадзе 2 хвіліны, абліць халоднай вадой, зняць скурку, разрэзаць на 4 часці, выразаць цвёрдыя месцы мацавання пладаножак.

    Соусы | Просмотров: 72 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю пачысціць і здрабніць. Таматы вымыць. Дробна парэзаць і здрабніць у міксеры да кансістэнцыі пюрэ. Разагрэць на сярэднім агні 1 г. л. алею і абсмажыць палову цыбулі да кансістэнцыі празрыстасці, дадаць таматы, чабор і лаўровы ліст і на маленькім агні соус рыхтаваць 8 хвілін.

    Соусы | Просмотров: 71 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы заліць гарачай вадой і пакінуць паразмякаць. Таматы абарваць. Абліць кіпенем, зняць скурку, абраць насенне і дробна парэзаць. Цыбулю і часнык ачысціць, пасекчы. Салеру вымыць, ачысціць і дробна парэзаць.

    Соусы | Просмотров: 68 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваць слоікі. Памідоры вымыць і здрабніць, пры гэтым выразаць месцы пладаножак. Памідоры пакласці ў сіта і даць сцячы соку. Цыбулю ачысціць і пасекчы.

    Соусы | Просмотров: 70 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю і часнык пачысціць і дробна парэзаць. Таматы вымыць, парэзаць на кавалачкі і здрабніць у міксеры да кансістэнцыі пюрэ.

    Соусы | Просмотров: 66 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Таматы бланшаваць у кіпячай вадзе 2 хвіліны, абліць халоднай вадой, зняць скурку, разрэзаць на 4 часці, выразаць цвёрдыя месцы мацавання пладаножак.

    Соусы | Просмотров: 76 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Аліўкавы алей пакласці ў рондаль і падагрэць на слабым агні. Пакласці цыбулю, часнык і салеру і патушыць 10 хвілін, пакуль цыбуля не стане празрыстай.

    Соусы | Просмотров: 77 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Ўзяць італьянскі соус, дадаць 4-8 маленькіх чорных аліў і 1-2 ст. л. каперсаў, перамяшаць.

    Соусы | Просмотров: 71 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя памідоры бланшаваць невялікімі порцыямі ў кіпячай вадзе 1-2 хвіліны, астудзіць у халоднай вадзе і нарэзаць долькамі. Цыбулю ачысціць і нарэзаць кольцамі.

    Соусы | Просмотров: 80 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Таматавую масу, пасля працірання, уварваюць напалову. Рэзкія затаўкі апускаюць у марлевым мяшэчку ў кіпячую масу.

    Соусы | Просмотров: 73 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Свежыя спелыя таматы разразаюць нажом з нержавеючай сталі на часткі і прапускаюць праз мясасечку. Здробненую масу змяшчаюць у эмаляваны рондаль, падаграваюць да 95 - 97°С і праціраюць праз сіта.

    Соусы | Просмотров: 68 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Для падрыхтоўкі таматавага соусу ўзяць вельмі спелыя чырвоныя памідоры і сварыць сок з мякаццю. Дробна-дробна нарэзаць зеляніну і здрабніць часнык.

    Соусы | Просмотров: 81 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Буйна парэжце перац “Чылі” і ачысціце яго ад зерняў. Пюрыруйце пакінутыя інгрэдыенты ў пасту пры дапамозе электраміксера ці кухоннага камбайна, дадаючы вады ці алею, калі неабходна.
    Соусы | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Соусы заўсёды доўга вараць, каб добра захоўваліся. На 2 кг гародніны ці садавіны бяруць 300 г цукру і 250 мл воцату.

    Соусы | Просмотров: 64 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю і яблыкі пачысціць, парэзаць кавалачкамі. Разам з разынкамі і цукрам пакласці ў вялікі рондаль, уліць 0,5 шклянкі вады, давесці да кіпення і варыць на слабым агні, часта памешваючы, да кансістэнцыі густой кашы.

    Соусы | Просмотров: 84 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваны здробнены хрэн змяшаць са смятанай, дадаць соль і цукар і перамяшаць. Падаецца да халоднага адваранага парасяці і да мяснога халадца.

    Соусы | Просмотров: 90 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаны прамыты хрэн здрабніць на тарцы ці таркавай машыне, затым злёгку пасекчы нажом, пакласці ў посуд, заліць кіпенем, зачыніць посуд вечкам.

    Соусы | Просмотров: 73 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць па рэцэпту "Соус-хрэн з воцатам", але дадаць вараны здробнены на дробнай тарцы бурак.

    Соусы | Просмотров: 72 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць таматавае пюрэ, дадаўшы ў яго моцна здробненую цыбулю.

    Соусы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць таматавую пасту са спелых памідораў, дадаць у яе дробна нарэзаную цыбулю, цёрты часнык і зеляніну эстрагону. Рэзкія затаўкі ў мяшэчку апусціць у канцы варкі.

    Соусы | Просмотров: 79 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Таматавы сок з мякаццю злучыць з яблычным пюрэ, закіпяціць. Дадаць расцёртыя карэнні і часнык, а затым спецыі, соль, цукар, воцат.

    Соусы | Просмотров: 76 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць таматавы сок з мякаццю, выліць у эмаляваны рондаль і варыць на слабым агні да загушчэння.

    Соусы | Просмотров: 72 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя памідоры разрэзаць на кавалачкі, працерці праз сіта і варыць, пакуль паменшыцца ў тры разы. Затым дадаць соль, цукар, спецыі, пагатаваць 10-15 хвілін, дадаць воцат і разліць у гарачыя стэрылізаваныя слоікі.

    Соусы | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Тэхналогія вырабу як звычайна.

    Соусы | Просмотров: 89 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Разынкі, яблыкі, цыбулю, памідоры, зялёны салодкі перац, соль, цукар, воцат і гарчыцу пакласці ў рондаль і, часта памешваючы, варыць на слабым агні каля 2 гадзін.

    Соусы | Просмотров: 78 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Цыбулю ачысціць, дробна здрабніць, падсмажыць на алеі да залацістага колеру, дадаць расцёрты з соллю часнык, некалькі лыжак гарачай вады і варыць пад вечкам 10 хвілін.

    Соусы | Просмотров: 82 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць таматавае пюрэ, дадаўшы ў яго моцна здробненую цыбулю. Пюрэ працерці праз дробнае сіта.

    Соусы | Просмотров: 79 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Памідоры расцерці ў блендэры разам са скуркай. Уварыць да сярэдняй гушчыні, увесь час памешваючы.

    Соусы | Просмотров: 77 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Слівы і яблыкі (кожны ў аддзельнасці вырабляць) скласці ў рондаль, заліць вадой нараўне з садавінай і сварыць да мяккасці, працерці скрозь сіта, вырабіць пюрэ.

    Соусы | Просмотров: 68 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Слівы пpапусціць праз мясасечку. Моpкву нацеpці на дробнай тарцы. Пеpац пpапусціць праз мясасечку. Усе пpодукты змяшаць і ваpыць 3 гадзіны на павольным агні, увесь час памешваючы.

    Соусы | Просмотров: 80 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Усё пракруціць праз мясасечку і варыць 15 хвілін. Зачыніць у стэрылізаваныя слоікі

    Соусы | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Са здаровых сакавітых чырвоных памідораў прыгатаваць таматавую пасту. Дадаць у яе дробна нарэзаную цыбулю, расцёрты часнык.

    Соусы | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Усё змяшаць і варыць 10 хвілін на слабым агні. Гарачы соус разліць у стэрыльныя гарачыя слоікі, закатаць, перавярнуць дагары нагамі. Соус падаюць да мясных і гароднінных страў.

    Соусы | Просмотров: 85 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Муку пасераваць, як для соуса сметанавага, развесці булёнам, дадаць смятану, сталовы маянэз, усё добра перамяшаць, дадаць соль і сумесь давесці да кіпення.

    Соусы | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў гарачым булёне (з рыбных ці з нерыбных прадуктаў мора) растварыць жэлацін і булён працадзіць

    Соусы | Просмотров: 78 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Пюрэ шпінату пракіпяціць з даданнем спецый, астудзіць і злучыць з соусам маянэз, дадаць гарчыцу, перамяшаць і працерці праз сіта.

    Соусы | Просмотров: 69 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Шпінат, зеляніна пятрушкі, кроп і эстрагон прыпусціць у зачыненым посудзе пры моцным кіпенні.

    Соусы | Просмотров: 83 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Лісце эстрагону, зеляніну пятрушкі і кропу дробна пасякчы, стаўчы ў ступе, выціснуць сок і злучыць з цытрынавым сокам. Сцеблы эстрагону прыпусціць з невялікай колькасцю вады, астудзіць і ўліць у сок.

    Соусы | Просмотров: 73 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)

    Маянэз, яблычнае пюрэ і цёрты хрэн змешваюць да аднастайнай кансістэнцыі і запраўляюць сокам цытрыны.

    Соусы | Просмотров: 75 | Добавил: wawkalaki | Дата: 04.07.2014 | Комментарии (0)