-З л таматавага соку з мякаццю,
-80 - 100 мл сталовага воцату,
-150 г цукру,
-20 г солі,
- 50 г каранёвай пятрушкі,
-50 г каранёвай салеры,
-10 г часныку,
-1 - 2 г молатага чорнага перцу,
- 0,5 г гваздзічкі,
-0,5 г карыцы.
Для падрыхтоўкі таматавага соусу ўзяць вельмі спелыя чырвоныя памідоры і сварыць сок з мякаццю. Дробна-дробна нарэзаць зеляніну і здрабніць часнык. Расцерці іх адразу ці пасля варкі ў соку. (Можна скарыстацца металічным сітам.) У канцы варкі дадаць соль, цукар і воцат. Чорны перац, гваздзічку і карыцу завязаць у марлевы мяшэчак і апусціць у масу на 10-15 хвілін перад канцом варкі. Масу, якая ўварылася да паловы першапачатковага аб'ёму, разліць у падрыхтаваныя слоікі і стэрылізаваць у кіпячай вадзе: паў-літровыя - 3-5 хвілін, літровыя - 8-9 хвілін.
|