-400 г паляндвіцы курыцы,
-300 мл вады,
-200 мл слівак,
-150 г доўгазерневага рысу,
-100 мл соусу чылі,
-1 цыбуля-парэя,
-1 невялікі слоік ананасаў,
-2 ст.л. алею,
-½ г. л. чорнага перцу,
-булён курыны.
Разагрэць патэльню з алеем, абсмажыць курыную паляндвіцу, нарэзаную саломкай, пакласці сечаную цыбулю-парэю, абсмажыць, паперчыць і пасаліць. Вышмараваць алеем форму для запяканкі.
Пакласці на дно курыцу і цыбулю-парэю, на іх - кавалачкамі нарэзаныя ананасы, затым рыс.
Курыны булён перамяшаць са сліўкамі, ананасавым сіропам са слоіка, соусам чылі, заліць прадукты ў форме прыгатаваным соусам, запякаць у разагрэтай да 180 градусаў духоўцы 50 хвілін ці да гатовасці рысу.
Калі запяканку з курыцай жадаецца прыгатаваць у палегчаным варыянце, спалучайце яе толькі з гароднінай.
|