-свежыя апенькі - 400 г;
-рэпчатая цыбуля - 1 шт;
-алей - 2 ст.л.;
-зялёная цыбуля - 1 пучок;
-чорны молаты перац;
-воцат сталовы - 1 ст.л.;
-соль па густу.
Падбіраем моцныя, свежыя грыбочкі з цэлымі ножкамі. Для пачатку перабіраем апенькі, пасля іх старанна мыем і ставім варыцца да гатовасці. Пасля ваду з грыбоў зліваем, а іх адпраўляем на патэльню ў алей смажыцца.
Смажым датуль, пакуль уся вада з грыбоў не выпарыцца. Як толькі гэта адбудзецца, прыбіраем, даём астыць і прапускаем праз мясасечку. Наразаем вельмі дробна рэпчатую цыбулю і падсмажваем яе ў тым масле, у якім да гэтага смажыліся апенькі.
Солім і перчым па густу, у самым канцы гатавання ўсыпаем нарэзаную зялёную цыбулю. Трымаем на агні каля хвіліны, заліваем воцатам, яшчэ хвілінку смажым, памешваючы, і тут жа прыбіраем.
Змешваем грыбы з цыбуляй і ўкладваем іх у падрыхтаваныя слоікі. Асобна разаграваем сланечнікавы алей і заліваем ім грыбы так, каб зачыніць іх цалкам.
Слоікі стэрылізуем і пасля закочваем. Захоўваецца такая ежа звычайна ў цёмным прахалодным месцы. Выкарыстоўваецца і як гатовая закуска, і як начынне да пірагоў.
У прынцыпе, з такіх апенек можна нават суп варыць, толькі дадаваць іх у самым канцы.
|