-1 кг грыбоў
-45 г солі
-зеляніна пятрушкі, мяты, кропу
Рыжыкі трэба адсартаваць. Пазбаўцеся ад чарвівых, старых грыбоў, выдаліце мох, траву і лісточкі. Ніжнюю частку ножкі адрэжце.
Капялюшыкі і ножкі чысцяць ад скуркі. Рыжыкі не падвяргаюць мыццю, проста абціраюць мокрай тканінай.
Рыхтуйце тару ў залежнасці ад ураджая. Падрыхтаваныя грыбочкі укладвайце пластамі ў 5 сантыметраў. Пасыпайце соллю з разліку: на 1 кг - 40-45 г солі. Перасыпайце парэзанай зелянінай.
Грыбы накрываюць чыстым вечкам, прыціскаюць грузам. Праз некалькі дзён грыбы асядуць, і трэба будзе дадаць грыбоў і солі. І так датуль, пакуль ёмістасць не напоўніцца цалкам.
Разводзяць раствор солі - прапорцыі тыя ж на 1 кг - 40 г і заліваюць усё, каб пакрыць рыжыкі. Ставяць у прахалоднае месца. З'яўленню цвілі не палохайцеся, вечка мыйце і зноў накрывайце.
Праз 2 тыдні хрумсткія грыбочкі гатовыя.
|