1 пакет чарнасліву (250 г) ледзь пагатаваць і здрабніць блендэрам (ні ў якім разе не варта купляць чарнасліў на рынку - ён па невядомым чыннікам нязменна пахне газай! Лепш купіць у супермаркеце). Зрабіць ванільны соус: ўзяць 250 г слівак (35% тлустасці), 250 мл малака, 8 жаўткоў, 200 г цукру, пакуначак ванільнага цукру. Жаўткі і цукар размяшаць венцам, сліўкі і малако закіпяціць, дадаць жаўткі з цукрам, потым пакуначак ванільнага цукру і памешваць на маленькім агні, пакуль не згусне (прыкладна 5-7 хвілін). Працадзіць соус праз сіта, дадаць кашу з чарнасліву і астудзіць масу ў халадзільніку. 400 г слівак (35% тлустасці) ўзбіць і асцярожна ўмяшаць у астуджаную масу. Выкласці ў форму, накрыць гаспадарчай поліэтыленавай плёнкай і паставіць у халадзільнік.
|