-карамель без начыння (трускаўка са сліўкамі, кававыя і г.д.) - 60-70 г;
-малако - 100 мл;
-сліўкі (тлустыя - 25 ці 33%) - 200 мл;
Цукеркі заліць малаком і паставіць у халадзільнік на 2 дня да поўнага растварэння цукерак. Калі трэба хутка прыгатаваць - малако нагрэць, дадаць цукеркі. Увесь час мешаць, каб цукеркі не прыставалі да посуду.
Яны будуць паступова растварацца ў малацэ. Астудзіць вадкасць і ўліць сліўкі. Перамяшаць.
Трохі ўзбіць венцам. Выліць у форму і паставіць у маразілку на 4-5 гадзін. Марозіва можна ўпрыгожыць шакаладам, жэлейнымі рознакаляровымі цукеркамі.
|