-пернікі - 50 грам
-цукар - 1/2 шклянкі
-карыца - адна гарбатная лыжка
-цукаты - 30 грам
-яечныя жаўткі - тры штукі.
-яйкі - дзве штукі.
-апельсіны - дзве штукі.
-лікёр міндальны - дзве сталовых лыжкі
-густыя сліўкі - 2 шклянкі
-лісце мяты ці мелісы
-мёд - 50 грам
З 1 апельсіна сатрыце цэдру дробнай таркай, з мякаці адціснем сок. Яечныя жаўткі і яйка разатром з цукрам, дададзім карыцу, апельсінавы сок і ўзбівайце на вадзяной лазні да павелічэння ў аб'ёме ў 2 разы. Посуд з яечнай масай змесцім у халодную ваду з лёдам і ўзбівайце да поўнага астуджэння, далей пакладзём прапушчаныя праз мясасечку цукаты і пернікі, увальём лікёр і добра перамяшаем. Сліўкі ўзаб'ём ва ўстойлівую пену і асцярожна падмяшайце да яечнай масы. Перакладзём парфэ ў металічную форму, высланую фальгой ці харчовай плёнкай, і паставім на 3-5 гадзін ў маразільную камеру. Перад падачай выміце парфэ з формы, нарэжам лустачкамі і падзелім на дэсертныя талеркі. Аформім цэдрай, долькамі апельсіна і лісцікамі мяты.
|