- слімакі (паляндвіца) – 200 г
- сухое віно - 100 мл
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- часнык - 2 зубчыка
- цім’ян- па густу
-лаўровы ліст - па густу
- чорны перац - па густу.
Наліць у рондаль 1 л халоднай вады, дадаць сухое віно, нарэзаныя лустачкамі моркву, цыбулю і часнык, гарбатную лыжку сухога цім’яна, 5 гарошын перцу, соль, пакласці слімакоў і варыць. Калі закіпіць, зняць пену шумоўкай. Прычыніць вечкам і варыць на слабым агні 1,5 гадзіны. У канцы варкі дадаць лаўровы ліст. Кавалачкі паляндвіцы выняць з булёна, астудзіць і падаваць з цытрынай.
|