-свініна – 600 г
-вяндліна – 200 г
-рэпчатая цыбуля – 320 г
- салера – 80 г
- яйка - 2 шт.
- паніровачныя сухары – 40 г
- сок цытрыны – 8 г
-яблыкі – 200 г
-салодкі перац – 160 г
- зеляніна пятрушкі – 20 г
- свіны тлушч – 60 г
- кары,
-перац молаты чырвоны,
-соль - па густу
Вяндліну, салеру (корань) і рэпчатую цыбулю прапускаюць праз мясасечку і змешваюць з сечаным мясам. Мяса запраўляюць сокам цытрыны і парашком "кары". Дадаюць чырвоны молаты перац, сечаную зеляніну пятрушкі, яйка і паніровачныя сухары, каб маса стала вязкай. З прыгатаванай масы фармуюць невялікія біфштэксы і абсмажваюць іх у гарачым тлушчы. Кожны біфштэкс ўпрыгожваюць лустачкай смажанага яблыка. У той жа патэльні тушаць кольца рэпчатай цыбулі і нарэзаны палоскамі салодкі перац. Тушаную гародніну змяшчаюць на лустачкі яблыкаў невялікімі горкамі. Падрыхтаваныя такім чынам біфштэксы пасыпаюць чырвоным молатым перцам і дробна сечанай зелянінай пятрушкі, асобна падаюць адвараны рыс.
|