-перац чырвоны - 1 струк
-памідоры - 200 г
-часнык - 8 зубчыкаў
-алей аліўкавы - 6 ст. лыжак
-лаўровы ліст - 2 шт.
-піва - 125 мл
-віно белае - 500 мл
-соль
-зеляніна пятрушкі - 1 пучок
-булачкі - 8 шт.
-лісце салаты
-біфштэксы смажаныя - 750 г
Струк перцу разрэзаць уздоўж напалову, прамыць і выдаліць насенне. Памідоры, выдаліўшы падставы пладаножак, буйна нарэзаць. Цыбулю і часнык ачысціць. Цыбулю нарэзаць паўколамі, часнык - кружочкамі. Перац, цыбулю і часнык абсмажыць у аліўкавым алеі 5 хвілін. Дадаць памідоры з лаўровым лістом і тушыць яшчэ 5 хвілін. Уліць піва і віно, трохі пасаліць і тушыць, не зачыняючы вечкам яшчэ 15 хвілін, пакуль не выпарыцца палова вадкасці. Дадаць пятрушку. Булачкі разрэзаць напалову. Салату ачысціць. Кожны лісток вымыць, папрамакаць і пакласці на хлеб. Гатовыя біфштэксы разрэзаць на 16 тонкіх кавалачкаў, патушыць іх у соусе 2 хвіліны, затым пакласці на хлеб з салатай, пасыпаць гароднінай і паліць соусам.
|