-400 г мякаці бараніны,
-100 г варанай каўбасы (ці вяндліны),
-пракручаны праз мясасечку, мякіш пшанічнага хлеба,
-1 ст. лыжка дробна нарэзанай смажанай цыбулі,
-1 сырое яйка,
-дробна нарэзаная зеляніна пятрушкі,
-2 ст. лыжкі цёртага сыра,
-мука,
-паніровачныя сухары,
-дробна нарэзаная мацярдушка,
-60 г сметанкавага масла ці маргарыну,
-мясны булён,
-соль,
-чорны молаты перац.
У місцы старанна перамяшаць фарш з бараніны і каўбасы, мякіш хлеба, замочаны ў вадзе і адціснуты, цыбулю, яйка, пятрушку, цёрты сыр, соль, перац. З сумесі сфармаваць катлету, абкачаць у муце, змяшанай з паніровачнымі сухарамі і мацярдушкай, абсмажыць з усіх бакоў у сметанкавым масле ці маргарыне. Пасаліць, паперчыць, наліць 1 разлівальную лыжку булёна, зачыніць вечкам і пакінуць на невялікім агні на 1 гадзіну, падліваючы, калі гэта неабходна, булён. Катлету нарэзаць лустачкамі і заліць соусам.
|