-75 г цяляціны,
-20 г хлеба пшанічнага,
-25 г малака,
-10 г сухароў,
-5 г камбітлушчу адмысловага для смажання,
-50 г мяснога соку,
-5 г масла сметанкавага ці 75 г соусу,
-100-150 г гарніру,
-перац
Прыгатаваць з цяляціны катлетную масу , але без цыбулі і часныку. Сфармаваць катлеты ці біточкі, запаніраваць іх у дробцы пшанічнага хлеба ці ў сухарах. Смажыць гэтак жа, як катлеты з сечанай ялавічыны. Гатовыя катлеты падаць са смажанай бульбай, бульбяным пюрэ, з бабовымі ці кукурузай, ў соусе ці масле, з адваранай гароднінай ці складаным гарнірам. Паліць мясным сокам і маслам ці соусам чырвоным, таматавым, малочным.
|