-кавалкі з ялавічнай выразкі - 2 шт;
-яйка курынае -1 шт;
-малако - 2 ст. лыжкі;
-сухары паніровачныя - 0,5 шклянкі;
-сыр пармезан - 50 г;
-сметанкавае масла - 30 г;
-алей - 2 ст. лыжкі;
-хмелі-сунелі- 1 г. лыжка;
-чорны молаты перац - па густу;
-соль - па густу;
Мяса вымыць у прахалоднай вадзе, накрыць поліэтыленам
і адбіць чым-небудзь з плоскім дном, напрыклад коўшыкам.
Пасаліць з двух бакоў, з аднаго боку нацерці чорным молатым перцам,
з другога прыправай хмелі-сунелі.
У адной глыбокай талерцы ўзбоўтаць курынае яйка з малаком.
У другую пакласці паніровачныя сухары.
Кавалачак ялавічыны памачыць у яйку.
Затым абкачаць у сухарах.
Выкласці кавалкі мяса ў сухарах на распаленую патэльню з алеем,
абсмажваць на моцным агні на адным боку каля 5 хвілін.
Перавярнуць і смажыць яшчэ 5 хвілін.
Выкласці абсмажаны рамштэкс з ялавічыны на змазаную алеем форму для запекання.
На кожнае мяса пакласці невялікі кавалачак сметанкавага масла.
Прысыпаць невялікай колькасцю сыра нацёртага на буйнай тарцы.
Адправіць у духоўку, разагрэтую да 180 градусаў на 10-15 хвілін.
Гатовае мяса падаваць з якім-небудзь простым гарнірам,
і соусам на ваш густ: кетчупам ці ткемалі.
|