-2 ст. л. ворчэстэрскага соусу
-2 ст. л. невострай крупчастай гарчыцы
-некалькі галінак размарына, з дзвюх абарваць лісце і дробна пасекчы
-аліўкавы алей
-3 зубчыка часныку, ачысціць і раздушыць
-3 кг ялавічыны (тоўсты край)
-2 ст. л. вадкага мёда
-соль
- перац
1. Прыгатаваць марынад: злучыць ворчэстэрскі соус, гарчыцу
і сечаны размарын у місцы з невялікай колькасцю аліўкавага алею,
дадаўшы па дробцы солі і перцу.
Памешваючы, дадаць у масу часнык.
Адлучыць прыкладна чвэрць марынаду
і нацерці ім з усіх бакоў кавалак ялавічыны.
Пакінуць пры пакаёвай тэмпературы прыкладна на 1,5 гадзіны,
каб рэзкія затаўкі ўвабраліся.
2. Калі мяса замарынуецца, уключыць духоўку на поўную магутнасць.
Пакласці ялавічыну на бляху і паставіць у разагрэтую духоўку.
3. Праз 20 хвілін трэба будзе пакрыць ялавічыну пакінутым марынадам.
Узяць пучок размарына і, выкарыстоўваючы яго як пэндзлік,
шчодра нашмараваць марынадам мяса. Ізноў прыбраць мяса ў духоўку.
Адразу ж паменшыць тэмпературу да 160 С і запякаць каля 2 гадзін,
паліваючы вылучыўшымся сокам,
каб утварылася цудоўная падрумяненая скарыначка.
4. Прыкладна за 15 хвілін да канца гатавання ўнесці апошнюю рыску:
нашмараваць мяса мёдам так,
каб ён патрапіў ва ўсе зморшчынкі і поры.
Ад гэтага скарыначка стане раскошнай, глянцавай і вельмі цёмнай.
Калі пераканаецеся, што мяса цалкам гатова, пакласці яго на дошку
і, перш чым нарэзаць, даць паляжаць.
ДАРЭЧЫ:
падавайце ростбіф з запечанымі ў духоўцы морквай,
цэлымі галоўкамі часныку і цыбулі-шалот.
|