-1 кг ялавічыны,
-2 ст. л. сметанкавага масла,
-1 кг спаржы,
-3 ст.л. алею,
-1/2 цытрыны,
-3 памідора,
-3 зубчыка часныку,
-1 г. л. цукру,
-зялёная цыбуля,
-зеляніна мяты,
-молаты чырвоны і чорны перац,
-соль.
Мяса вымыйце, вытрыце насуха сурвэткай, змесціце ў духоўку і смажце на працягу 15 хвілін, затым пасаліце, паперчыце і смажце яшчэ 15 хвілін, увесь час паліваючы вылучыўшымся падчас смажання сокам. Спаржу ачысціце, падрэжце з абодвух канцоў і варыце 10-15 хвілін у падсоленай вадзе. За некалькі хвілін да канца варкі дадайце ў ваду цукар. Спаржу не рэкамендуецца разварваць. Часнык, зялёную цыбулю і лісце мяты дробна пасечыце. Часнык і мяту абсмажце ў алеі. Памідоры памыйце, дробна парэжце і выдаліце семечкі, пасыпце перцам і дадайце да часныку разам з дробна нарэзанай зялёнай цыбуляй. Затым пакладзіце ў патэльню адвараную спаржу і ўсё разам патушыце на слабым агні на працягу 10 хвілін. Перад падачай да стала выкладзіце ростбіф на талерку, а на гарнір - спаржу з гароднінай, зверху апырскайце сокам, выціснутым з палоўкі цытрыны.
|