-мякаць ялавічыны (выразка, тоўсты край) - 1 кг
- алей - 3 ст. лыжкі
-соль
Для пудынгу:
-мука пшанічная - 1 шклянка
-яйка - 3 шт.
-малако - 500 г
На патэльню наліце алей, нагрэйце яго, пакладзіце мяса цэлым кавалкам і пастаўце ў добра разагрэтую духоўку. Смажце 10 хвілін, каб утварылася румяная хрумсткая скарыначка, затым пасаліце, паменшыце нагрэў і, часта паліваючы вылучыўшымся сокам, працягвайце смажыць яшчэ 15 хвілін.
Гатовае мяса павінна ўсярэдзіне застацца сакавітым і ружовым. Для пудынгу яйка ўзбіце, дадайце муку і, узбіваючы, павольна ўлівайце малако, замесіце цеста і пакіньце яго на паўгадзіны. Выкладзіце цеста ў форму, змазаную маслам, выпякайце 20-30 хвілін.
Пры падачы выкладзіце ростбіф на талерку, гарніруйце ёркшырскім пудынгам. Ёркшырскі пудынг будзе асабліва добры, калі пад рашотку, на якой смажыцца ростбіф, паставіць форму так, каб тлушч ад мяса сцякаў у форму, у якой вы збіраецеся рыхтаваць пудынг. За 20 хвілін да канчатка пячэння выкладзіце ў форму цеста.
|