- ялавічына,
-сыр,
-гародніна
На 6 чалавек бяруць 1,5-2 кг мяса.
Зрэзаць лішні тлушч, абцерці мяса з косткай ручніком, абвязаць ніткамі,
нацерці соллю і пакласці на бляху, абліць маслам,
падліць шклянку халоднай вады і паставіць у гарачую печ, падрумяніць.
Перавярнуць на другі бок. Паліваць маслам і булёнам.
Нарэзаць папярок валокнаў, паскладаць іх на косткі,
падаць у выглядзе цэлага ростбіфа.
З соку булёна зняць тлушч, працадзіць.
Ростбіф гарніраваць смажанымі квадрацікамі бульбы, бульбянымі
кракетамі, кветкавай капустай, зялёным гарошкам, цыбуляй –шалот,
каштанамі, макаронамі, пасыпанымі сырам "Пармезан".
|