-стэйк з галёнкі індычкі - 3 шт.
-алей (для смажання) - 2 ст. лыжкі
-памідоры - 4-6 шт.
-цыбуля зялёная - пучок
-часнык - 2 зубчыка
-зеляніна рэзкай зеляніны (па густу) - пучок
-воцат бальзамічны - 1 ст. лыжка
-алей аліўкавы - 1 ст. лыжка
-соль - дробка
-цукар - дробка
-перац чорны молаты - па густу
1. Памідоры наразаем кубікамі, а зялёную цыбулю - кольцамі.
Яркасць густу таматаў залежыць ад таго, які гатунак воцату выкарыстоўваецца.
Калі няма бальзамічнага воцату, можна ўзяць вінны ці яблычны, дадаўшы ў яго праванскія травы.
2. Зеляніну пятрушкі (ці базіліка) сячэм, а зубчыкі часныку прапускаем праз прэс.
3. У падрыхтаваныя прадукты дадаем бальзамічны воцат,
аліўкавы алей, трохі марской солі і запраўляем ўсё дробкай цукру.
4. Змешваем. Рэзкія таматы гатовыя!
5. Стэйкі вызваляем ад скуры і прамаківаем папяровым ручніком.
6. Увага: каб мяса заставалася сакавітым, стэйкі абсмажваем абапал на моцным агні.
У гэтым выпадку бялок хутка каагуліруецца, утворачы шчыльную скарыначку.
Сок застаецца ўсярэдзіне.
Абсмажваем іх па 2 хвіліны з кожнага боку.
Калі пасля гэтага Вы працягваеце смажыць яшчэ па 2 хвіліны з кожнага боку,
то атрымаеце румяную скарыначку і сярэдзіну "з крывёй".
Пасля 3-4 хвілін пячэння абапал мяса стане ўсярэдзіне ружовым.
Для таго, каб мяса цалкам прасмажылася, варта давесці час абсмажвання да 6 хвілін.
7. Пры смажанні стэйкі прытрымліваюць лапаткай, каб яны не выварочваліся.
8. Солім і перчым стэйкі толькі пасля пячэння.
|