-мякаць свініны нетлустая - 500 г
-булка чэрствая - 60 г
-малако - 1/4 шклянкі
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-яйка - 1 шт.
-паніровачныя сухары - 40 г
-алей - 2 ст. лыжкі
-перац чорны молаты
-соль
Булку замачыце ў малацэ, адцісніце. Мяса нарэжце і разам з булкай і цыбуляй двойчы прапусціце праз мясасечку. Дадайце яйка, пасаліце, паперчыце і перамяшайце. Вільготнымі рукамі разрабіце фарш на 8 шарыкаў, запаніруйце іх у сухарах, злёгку прыпляскайце і надайце катлетам авальную форму. Смажце катлеты на пакінутым алеі да залацістай скарыначкі, затым давядзіце іх да гатовасці пад вечкам ці ў духавай шафе. Падавайце з варанай гароднінай і лісцем зялёнай салаты.
|