-1000 г бараніны,
-200 г рэпчатай цыбулі,
-30 мл 3% воцату,
-1/2 г. лыжкі цукру,
-соль,
-перац - па густу,
-50 г зялёнай цыбулі,
-100 мл шашлычнага соусу.
Мяса ачысціць ад плёнкі і тлушчу, нарэзаць кавалачкамі па 40 - 50 г,
пасаліць, паперчыць, дадаць рэпчатую цыбулю, нарэзаную кольцамі.
Усё перакласці ў эмаляваны посуд, да воцату дабавіць цукар,
размяшаць і заліць гэтым растворам мяса. Пакласці на мяса груз і
марынаваць у халодным месцы каля сутак. Калі мяса замарынуецца,
ачысціць яго ад цыбулі, насадзіць на шампуры шчыльна адзін
да аднаго, прымяць і смажыць над распаленымі вуглямі,
увесь час паварочваючы, каб на шашлыку ўтварылася румяная
скарыначка, а ўсярэдзіне мяса заставалася ружовым.
Падчас пячэння шашлык увесь час апырскваць марынадам.
Падаваць шашлык рэкамендуецца на летняй талерцы,
паліваць шашлычным соусам. Асобна рассыпісты рыс змяшаць
з падрумяненай у масле дробна нарэзанай рэпчатай цыбуляй,
а таксама пакласці кавалачкі марынаванай рэпчатай цыбулі.
|