Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з рыбы

    ТРЭСКА, ПІКША, САЙДА ПА ДАМАШНЯМУ

    На 6 порцый:

    -1 кг трэскі, пікшы ці сайды без галоў і вантроб,

    -1,5 кг бульбы,

    -180 г рэпчатай цыбулі,

    -60 г сметанкавага масла ці маргарыну,

    -1 лаўровы ліст,

    -2 гарошыны духмянага перцу,

    -30 г сухароў.

    Для соусу:

    -2,5-3 шклянкі булёна,

    -30 г мукі,

    -30 г сметанкавага масла,

    -соль - па густу.

    Трэску ачысціць ад лускі, зрэзаць паляндвіцу і з яе - рэберныя косткі.

    Паляндвіцу прамыць і разрэзаць на кавалачкі. Абмытыя косці, плаўнікі

    і хвост заліць халоднай вадой, дадаць да іх лаўровы ліст, духмяны

    перац гарошкам і варыць 1-1,5 гадзіны. Бульбу адварыць у лупіне,

    ачысціць, астудзіць і нарэзаць кружочкамі таўшчынёй 0,5 см,

    рэпчатую цыбулю ачысціць, нарэзаць тонкімі лустачкамі і ў глыбокім

    сатэйніку злёгку абсмажыць з маслам ці маргарынам. Затым цыбулю

    сабраць горкай (каб з яе сцякло масла) і выняць з сатэйніка. Палову

    бульбы паскладаць у вызваліўшыйся сатэйнік, на яе змясціць

    кавалачкі трэскі (калі трэска не салёная, пасаліць яе), на іх - роўным

    пластом абсмажаную цыбулю і затым - пакінутую бульбу. Усё заліць

    белым соусам, прыгатаваным на рыбным булёне, пасыпаць

    прасеянымі сухарамі, зверху пакласці маленькімі кавалачкамі трохі

    сметанкавага масла, спецыі. Залітую соусам трэску паставіць у

    духавую шафу і запякаць 35-45 хвілін. Гэтак жа можна прыгатаваць

    пікшу, сайду, судака, марскога акуня, сіга, жэраха, муксуна, сома,

    асятрыну, сяўругу, бялугу, сняткі, салаку, корушку.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з рыбы | Дабавіў: wawkalaki (28.11.2016)
    Праглядаў: 11 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar