-2 шкл. грачаных круп,
-1 л вады,
-1-2 цыбуліны,
-1-2 крутых яйка,
-2-3 ст.л. сметанкавага масла або сланечнікавага алею,
-соль - па густу.
Каб прыгатаваць смачную грачаную кашу па-руску па простым рэцэпце, трэба ў алюмініевы рондаль з закругленым дном усыпаць частку грачаных круп, уліць 2 часткі халоднай вады і паставіць на вялікі агонь. Як толькі вада закіпіць, паменшыць агонь удвая, а калі каша згусне - зменшыць яшчэ напалову. Усё гэта павінна заняць 10-15 хвілін. Затым на вельмі маленькім агні даць патаміцца кашы яшчэ 5-8 хвілін, а тым часам, падсмажыць цыбулю на сланечнікавым алеі або сметанкавым масле, пасаліць, дадаць дробна пакрышаныя крутыя яйка. Зняць з агню і праз 5 хвілін заправіць кашу.
|