-2 сцягна або палова курыцы
-1 шклянка грэчкі
-2 шклянкі кіпеню
-1 зубок часныку
-трохі сметанкавага масла,
- трохі зеляніны
-соль,
-перац - па густу.
-можна дадаць абсмажаную цыбуліну і грыбы.
Грэчку перасыпаць у рондальчык заліць кіпенем. накрыць
і пакінуць на 10 хвілін.
Сцёгна парэзаць на кавалкі (буйныя), грэчку пасаліць, паперчыць,
дадаць зеляніну і парэзаны дробна часнык, змяшаць,
пералажыць у шкляную форму для запекання.
Зверху пакласці курыцу,
пакласці зверху невялікія кавалачкі сметанкавага масла, шчыльна зачыніць фальгой,
калі форма з вечкам тады зачыніць ёю.
Духоўку нагрэць да 180 градусаў. стамляць грэчку 1 гадзіну.
|