-2 вялікіх апельсіна,
-1,3 шклянкі аўсяных шматкоў хуткай падрыхтоўкі,
-2 шклянкі малака,
-0,3 шклянкі разынак без костачак,
-1 ст.л. празрыстага мёда.
Апельсіны памыць. Адзін апарыць кіпенем і нацерці цэдру гэтага апельсіна на дробнай тарцы, выціснуць з яго сок. Ачысціць другі апельсін, падзяліць яго на долькі і адкласці. У рондаль пакласці цёртую цэдру, апельсінавы сок, аўсяныя шматкі і малако, увесь час памешваючы, давесці да кіпення на павольным агні і варыць на слабым агні 1 хвіліну. Дадаць разынкі і мёд. Раскласці ў 4 глыбокія сервіравальныя сподкі, упрыгожыць кожную порцыю кавалачкамі апельсіна і адразу ж падаць да стала.
|