- свініна (нішчымная) ці кураня - 50г
- вада - 1 л
- соль - 1 г.л.
- аўсяныя шматкі - 100г
Дробна нашаткуйце мяса вострым нажом. Давядзіце падсоленую ваду да кіпення ў вялікім рондалі. Дадайце мяса і варыце 2-3 хвіліны, пакуль яно не зменіць колер. Высыпайце аўсяныя шматкі ў ваду пры інтэнсіўным памешванні, паступова давядзіце да кіпення. Зачыніце вечка, зніміце з агню і дайце аўсянцы пастаяць на працягу 5 хвілін. Не памешвайце пасля таго, як знімеце рондаль з агню. Паспрабуйце і дадайце яшчэ солі, калі злічыце патрэбным, затым падавайце да стала.
|