-вада - 1 літр,
-цукар - 1 сталовая лыжка,
-соль - 1 гарбатная лыжка,
-дрожджы - 15-20 г,
-мука,
-алей - 1 сталовая лыжка
-капуста - 0,5 невялікага качана
-соль,
-алей
Ў міску наліць ваду (тэмпература 35-37 градусаў), растварыць у вадзе
цукар і соль, затым развесці дрожджы. Дадаць муку і замясіць цеста
(па кансістэнцыі, як на аладкі). Паставіць цеста ў цёплае месца
падыходзіць на 40-50 хвілін. Капусту тонка нашаткаваць і тушыць у
алеі да гатовасці, пасаліць. У падышоўшае цеста дадаць тушаную
капусту (капусту папярэдне астудзіць, каб не была гарачай, інакш
можна абпаліць дрожджы) і добра перамяшаць. Выкладваць аладкі на
разагрэтую з алеем патэльню і смажыць з двух бакоў да гатовасці.
|